Pasaj subteran pe sub Centrul Istoric al Râşnovului

5512_2011-09-01_Piata-Rasnov_32

Centrul Istoric al Râşnovului va fi reamenajat, urmând ca traficul în această zonă să devină exclusiv pietonal. Traficul auto se va desfăşura printr-un pasaj subteran, iar turiştii îşi vor putea lăsa maşinile într-o parcare subterană. Autorităţile locale estimează că investiţia va fi finalizată în luna octombrie a anului 2014.


Iarna aceasta, a explicat primarul localităţii, Adrian Veştea, se vor turna pilonii de beton necesari consolidării terenului, urmând ca din primăvară să înceapă execuţia pasajului subteran, ce va lega drumul ce duce în Valea Cetăţii de Strada Izvor. Lungimea acestuia este de 360 de metri. De asemenea, vor începe şi lucrările la parcarea subterană. În paralel, reţeliştii vor trebui să pozeze în subteran cablurile de electricitate, telefonie sau interet. După finalizarea lucrărilor, pe strada Republicii, ce trece prin faţa Bisericii Evanghelice se va introduce sens unic, dinspre centru.

Proiectul a fost revizuit
Investiţia, în valoare de 4,3 milioane de euro, este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – Polul de Creştere Braşov, asistenţa nerambrursabilă fiind de 98%. Primarul oraşului, Adrian Veştea, a afirmat că dosarul a fost depus de mai multă vreme la Agenţia de Dezvoltare Regională 7 Centru, iar contractul de finanţare a fost semnat anul trecut.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.