Patru cursuri gratuite de calificare pentru şomerii braşoveni

fcmpone
În luna iulie 2013 somerii braşoveni pot urma gratuit cursuri de formare profesională pentru patru meserii, respectiv bucatar, agent securitate, manichiurist-pedichiurist, barman.

Perioada în care vor începe cele 4 cursuri de formare profesională este 19-26 iulie 2013, astfel: 19 iulie – manichiurist-pedichiurist; 25 iulie – barman; 26 iunie – bucatar si agent securitate.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt:  scoala  profesionala pentru cursul de barman iar pentru celelalte 3 meserii (bucatar, agent securitate si manichiuristpedichiurist) sunt necesare studiile minime obligatorii.

Durata cursurilor este de  6 luni pentru cursul bucatar,  3 luni pentru cursurile de manichiuristpedichiurist, bucatar si agent securitate.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Înscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera/serviciul mediere, în baza unei cereri însoţită de următoarele documente:

♦ actul de identitate, în original şi copie;
♦ certificat de naştere, în original şi copie;
♦ actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
♦ actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice ;
♦ cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ; fcmpone
♦ recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.