Un dosar… pierdut: grădiniţa de pe strada Carierei

cresa-carierei
Braşovenii din Cartierul Bartolomeu mai au de aşteptat până când îşi vor putea duce copiii la grădiniţa ce urmează a fi construită pe strada Carierei, în incinta fostului Liceu Auto. Motivul? La nivelul Guvernului nu se ştie cine gestionează contractul cu Banca Europeană de Investiţii, care a acordat României un contract pentru consturirea unor unităţi preşcolare.

Construcţia grădiniţa cu program prelungit urma a fi finanţată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) prin Programul privind Reforma Educaţiei Timpurii în România, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 1.454 din 2007.  Fondurile pentru acest program erau asigurate dintr-un acord de împrumut între Guvernul României şi Banca Europeană pentru Investiţii. Pentru Braşov, au fost alocate peste două milioane de euro, bani ce nu au fost repartizaţi.  Acum, susţine primarul Braşovului, George Scripcaru, a mai apărut o problemă: „La nivelul Guvernului, nu se mai ştie ce minister gestionează relaţia cu Banca Europeană de Investiţii. Ni s-a spus că acest contract a fost preluat de Ministerul Muncii, dar ei nu ştiu nimic. După ce vom termina lucrările la creşa de pe strada Carierei, vom merge la Guvern, pentru a clarifica această situaţie”.

Parte a unui proiect mai amplu
Grădiniţa de pe strada Carierei face parte dintr-un campus preşcolar, ce mai include şi creşa (cu 150 de locuri) ce se amenajează acum într-unul dintre corpurile fostului Liceu Auto.  Acestă investiţie va fi finalizată în cursul acestei veri.
Potrivit proiectului, noua grădiniţă are o capacitate de 200 de locuri. Clădirea va avea două niveluri, la parter fiind prevăzute şase săli de lucru cu copiii, spaţii tehnice (centrala termică), un birou, două depozite de materiale didactice, vestiare şi grupuri sanitare pentru adulţi şi copii, cabinet medical cu izolator şi spaţii comune. La etaj sunt prevăzute patru săli de clasă, o sală multifuncţională care va fi utilizată şi pentru servirea mesei, un birou pentru educatoare, grupuri sanitare, vestiar, oficiu, bucătărie cu depozit pentru alimente şi spălătorie de vase, spălătorie de rufe, călcătorie şi spaţii comune. În curte vor fi amenajate două terenuri de sport, două terenuri de joacă dotate cu dale de cauciuc şi borduri elastice, spaţii verzi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.