Cea mai mare frescă din Braşov va fi pictată pe zidul Casei Mureşenilor

Muzeul-Casa-Muresenilor-Brasov6jpg

Patru artişti vor începe să picteze, pe unul din zidurile Muzeului Casa Mureşenilor, cea mai mare frescă realizată vreodată în Braşov.

Pictura, cu lungimea de 50 de metri va înfăţişa, cu ajutorul a 20 de personaje, o adevărată istorie a costumului în Braşovul de altădată, începînd cu secolul al XIII-lea şi pînă în secolul al XIX-lea.

Artiştii care vor lucra la pictura gigant sunt Daniel Roşca, Diana Popescu, Alex Baciu şi Cosmin Frunteş, colaboratori ai Depoului de Artă Urbană din Braşov.

„Această acţiune, parte din Proiectul «Fatzada istorică» îşi propune diversificarea ofertei cultural-turistice din Braşov prin intermediul acestei fresce murale pe peretele din curtea muzeului. Proiectul are o valoare de 50.000 de lei, din care 45.000 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi va fi implementat alături de Depoul de Artă Urbană, partenerul nostru în acest proiect ambiţios“, a declarat Valer Rus, directorul Muzeului „Casa Mureşenilor“.

Când va fi gata, fresca va intra în curcuitul turistic al oraşului.

1 Comentariu

  1. Nu este indicat pt. un centru medieval astfel de „pictura”, daca nu este originala din acea perioada…Nu inteleg „setea” unora de a „picta” zidurile caselor (moderne) in loc sa le lase asa, simplu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.