Exerciţiu de evacuare în caz de inundaţii, în Stupini

exercitiu evacuare Emil

Braşovenii din Stupini vor participa mâine la un exerciţiu în timpul căruia se va simula o inundaţie. Scenariul, susţin reprezentanţii Primăriei Braşov, are la bază inundaţia din 2007, când pârâul Ghimbăşel s-a revărsat. 

Situaţia va fi următoarea: „În dimineaţa zilei de 22 octombrie 2013, la ora 06,30, în zona Bran Moieciu au fost ploi abundente de 96 l/metru pătrat/oră, iar în zona Ghimbav -Braşov au căzut precipitaţii de 40 l/mp/h. Urmare a acestor căderi de apă pe râul Ghimbăşel s-a format o viitură având un debit de 106mc/s la staţia hidrologică Râşnov, la ora 08.00. Se estimează că viitura ajunge pe teritoriul UAT Brasov în jurul orei 10.00 avand un debit estimativ de 130mc/s, debit ce va depăşi cota de inundaţie a râului Ghimbăşel. S-a dispus închiderea stăvilarelor de pe canalele colectoare din cartierul Stupini. La ora 10.30 s-a depăşit coranamentul digului, apa inundând zonele adiacente. Urmare a debitului mare s-a inundat aproximativ 10 hectare de teren arabil, 150 de metri din strada Fagurelui şi 10 gospodării şi incinta fermei agricole, fiind necesară evacuarea a 19 persoane”.
Avertizarea de cod portocaliu va fi transmisă de ISU la ora 10.30, după care, iar la 10.31 preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă va convoaca o şedinţă de urgenţă. La operaţiune vor participa reprezentanţi ai ISUJ Braşov, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Braşov şi ai Centrului Operativ cu Activitate Temporară. Pentru a „gestiona situaţia”, în Stupini vor fi poliţişti, jandarmi şi se vor asigura mijloace de transport pentru evacuarea sinistraţilor, dar şi utilajele necesare intervenţiei (buldoexcavator, nisip, saci, motopompă etc.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.