Festivalul de Operă, Operetă şi Balet de la Braşov se deschide sâmbătă, cu o premieră

opera-brasov-site

Festivalul se va deschide sîmbătă
cu un eveniment de gală, premiera „Tripticul“ de Puccini, care cuprinde trei opere înt-un act, pe care compozitorul le-a compus în urmă cu aproape 100 de ani. De altfel, organizatorii anunţă că va fi o ediţie a premierelor, mai ales că Opera Braşov (fost Teatru Muzical) aniversează 60 de ani de la înfiinţare.

„Am prezentat cele trei opere într-un act la Studioul Experimental de Operă. Acum prezentăm cele trei titluri, «Il Tabarro» (Mantaua), «Suor Angelica» şi «Gianni Schicchi», într-un singur spectacol şi cu orchestră. De acum încolo ne putem mîndri că sîntem una din puţinele opere din ţară care are în repertoriu acest spectacol“, a spus Ovidiu Mezei, şeful Compartimentului Studii Muzicale din Opera Braşov, despre Tripticul de Puccini, un spectacol care va aduce pe scenă nu mai puţin de 35 de artişti!.

Sîmbăta următoare este programată „Marea Gală a Festivalului“, la care vor lua parte corul şi orchestra Operei dar şi invitaţi din străinătate. Gala vine şi ea cu câteva premiere:

  • interpretarea singurului Cvartet scris de Giuseppe Verdi de către Cvartetul „Gaudeamus“ al Filarmonicii
  • interpretarea primei părţi a dublului concert de J.S. Bach avându-i ca solişti pe Decebal Costache şi pe fiul acestuia

 

Spectacolul de balet ales pentru această ediţie a Festivalului este Cenuşăreasa pe muzică de Prokofiev şi Massenet. Spectacolul va fi jucat pe 9 noiembrie de Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa, în coregrafia şi regia lui Horaţiu Cherecheş.

Spectacolul de operetă şi music-hall al ediţiei 2013 este „Călătorie muzicală în jurul lumii“, oferit pe 16 noiembrie de solişti ai Operei Braşov, Operei Maghiare din Cluj şi Operei Române din Cluj.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.