GALERIE FOTO/ Protest cu îmbrânceli între manifestanţii anti-Roşia Montană şi jandarmi

DSCF0514_mic
Protestul de astăzi împotriva proiectului minier de la Roșia Montană nu a mai fost unul pașnic. După ce s-au strâns la Prefectură, manifestanții au pornit alături de galeria FC Brașov într-un marș pe străzile din centrul vechi. Jandarmii au încercat să îi oprească în dreptul clădirii Modarom, apoi i-au lăsat să urce pe strada Republicii.
[scrollGallery id=113]
În Piața Sfatului, forțele de ordine au încercat să-i împiedice să intre pe strada Mureșenilor, dar, într-un final i-au lăsat să meargă pe trotuar. Protestatarii au încercat să blocheze strada în dreptul Bisericii Romano Catolice, moment în care forțele de ordine, după ce i-au avertizat de mai multe ori că autorizația este valabilă doar pentru Prefectură, au intervenit. Trei protestatari au fost ridicați de jandarmi, iar în timp ce încercau să elibereze trecera de pietoni au lovit cu picioarele câțiva manifestanți. De asemenea, se putea simți un miros înțepător de gaze lacrimogene. Manifestanții au ajuns, într-un final la Prefectură, de unde, dacă unul dintre ei pleca, nu se mai putea întoarce.
Pe de altă parte, la protest au participat mai mulți locuitori din Roșia Montană,  printre care Eugen David, unul dintre „veteranii” luptei împotriva proiectului minier, dar și câțiva sibieni.
S-a împărțit pâine, iar pe deasupra Prefecturii a zburat o parapantă cu un banner uriaș, pe care scria „Save Roșia Montană”.
DSCF0529_mic

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.