Brașovul, în „Top cinci” privind tăierile ilegale de pădure

taieri

Greenpeace a efectuat, în perioada aprilie – iulie 2013, o investigație asupra tăierilor ilegale de arbori din anul 2012.Cercetarea a fost realizată pe baza răspunsurilor de la autorități (Poliție, ITRSV și Direcții Silvice) cărora le-au fost solicitate informații despre cazurile de tăieri ilegale, infracțiuni, contravenții și amenzi legate de tăierile ilegale de pădure din toate județele țării. Au fost adresate 95 de solicitări și primite 87 de răspunsuri din partea instituțiilor. În urma răspunsurilor primite de la autorități, în anul 2012 s-au înregistrat în total 19.495 de cazuri de tăieri ilegale, adică aproape 53 de cazuri pe zi, sancționate cu amenzi contravenționale sau cu întocmirea de dosare penale.
Potrivit raportului publicat de Greenpeace, cu 1.131 de cazuri, locul Brașov ocupă locul al V-lea în topul județelor din România.

Autorii documentului susțin că, din acest punct de vedere, Brașovul este un județ aparte: „în trei ani (2009-2011) s-au înregistrat doar 87 de cazuri, în schimb în 2012 au existat 1.131 de cazuri de tăieriilegale de arbori”.
Pe de altă parte, în ceea ce privește volumul de masă lemnoasă extrasă ilegal, Brașovul nu a prins primele 10 poziții ale topului. În schimb, cu 794.000 de metri cubi de masă lemnoasă, județul Brașov ocupă locul al VI-lea în ceea ce privește tăierile legale de arbori. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.