Habemus Macedonschi în comisie

NIK_9788

După mai bine de un an, consilierul local FDGR Christian Macedonschi și-a găsit locul într-o comisie de specialitate a forului deliberativ local. Decizia a fost luată într-o ședință de îndată, convocată miercuri de nouă consilieri locali PNL și PSD, respectiv Mihai Ghirdă, Răzvan Popa, Liviu Lupu, Ovidiu Sârghie, Radu Puşcariu, Ciprian Bucur, Iulian Mara, Adrian Atomei și Mircea Boriceanu. Mai exact, Macedonschi a fost numit secretar în nou înființata Comisie nr. 8  de „resurse naturale, transport, circulație, drumuri și parcări”, din care mai fac parte Sergiu Chifu (preşedinte), Szente Ladislau, Mircea Boriceanu și Mihail Tarbă.

Actorul principal, absent

De la ședință a lipsit tocmai „actorul principal”, adică Macedonschi, care este la Varșovia, pentru a „promova Brașovul la Târgul de Turism din Polonia”. Au lipsit și cinci dintre cei șase consilieri social-democrați, inclusiv cei care au convocat ședința. „Acum vin spre primărie”, a spus Răzan Popa după ședință. Cât despre colegii de partid care  au lipsit nemotivat, el a spus că „este o simplă coincidență. Nu știam că nu vor participa”.  De altfel, principalii oponenți ai includerii lui Macedonschi într-o comisie au fost social democrații

Constituirea aceste comisii vine după ce, în septembrie, Tribunalului Braşov a anulat  amintit, pe motiv că alesul local FDGR Christian Macedonschi, nu a fost inclus într-o comisie de specialitate. Potrivit legislației în vigoare, actualul Consiliu Local urma să fie dizolvat dacă nu a adoptat, în trei sedinţe ordinare consecutive, nici o decizie, termenul-limită fiind 30 noiembrie.  Dintr-o comisie de specialitate nu a făcut parte nici Chifu, dar el nu a contestat decizia colegilor din forul deliberativ local.

Foto: Andrei Paul – Nikon

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.