Modelism şi istorie feroviară la Râşnov

mocanita

În perioada 01 – 03.11.2013, Primăria Râşnov si Asociaţia Rosenau Turism organizează, la Sala Expozitionala a Scolii Peter Thal din localitate, “CUPA MOCANITA” – EXPOZITIE SI CONCURS CU TEMATICA FEROVIARĂ,  ediţia a XXV-a. Co-organizatori sunt CENAFER ( Muzeul CFR ) si Rail Force care vor participa si cu exponate.

La eveniment şi-au anunţat participarea cluburi de modelism feroviar din ţară, pasionaţii de modelism feroviar neafiliaţi , reprezentanţi ai CENAFER ( Muzeului CFR ) si investitori privati in transportul pe calea ferata din România. Acestia îşi propun să aducă la cunoştinţa publicului arta de a reproduce la scară redusă echipamentele feroviare, a unor gari, depouri si o parte din istoria transportului pe calea ferată. Papucs András din Sfantu Gheorghe participa cu doua
expozitii, una de fotografii „De la Covasna până la Neruja pe calea ferată forestieră de odinioară” si o expozitia de grafica „Krausş povestea adevărată a unei mici locomotive cu abur”.

Pe langa caracterul cultural aceasta expozite are si o latura umanitara, intrucat intrarea va fi libera, insa vizitatorii vor avea libertatea sa doneze cat doresc, pentru a face posibil ca anul acesta MOS NICOLAE sa ajunga cu daruri la Casa de copii de tip familial
„BREBENEL”din loc Rasnov.
Expozitia se adreseaza pasionatilor de modelism, turistilor, locuitorilor orasului Rasnov si ai localitatilor limitrofe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.