Braşovul, lăudat în Australia

centru ist (7)_mic

Australienii au numit Braşovul frontiera sălbatică şi au rămas plăcut impresionaţi de clădirile medievale şi de peisajele superbe.

Jurnaliştii de la The Age scriu că Braşovul a supravieţuit aracurilor teutonilor de-a lungul vremii şi a devenit unul dintre cel mai frumose oraşe ale Transilvaniei.

Dacă Braşovul i-a încântat de australieni, drumul până aici nu este descris deloc laudativ. Jurnaliştii spun că au avut nevoie de o zi să ajungă la Braşov, pe drumuri pline cu gropi şi câini care se plimbă liberi pe străzi. Dacă drumul până la Braşov i-a dezamăgit, jurnaliştii scriu că oraşul i-a uimit total şi îl descriu ca o urbe elegantă a Europei.

Centrul Istoric i-a fascinat pe autralieni care au comparat Braşovul cu Riga sau Gdansk. Piaţa Sfatului a fost descrisă ca un loc superb unde se poate mânca de la friptură şi până la specialităţi chinezeşti. Autralienii oferă şi ponturi de cazare la Braşov, dar şi companii aeriene cu care se poate ajunge la Otopeni şi apoi cu trenul la Braşov.

Braşovul este al doilea oraş turistic al ţării. Anul trecut a avut peste un milion de vizitatori. Dintre aceştia 200.000 au fost străini. Statisticienii spun însă că numărul real al turiştilor este aproape dublu deoarece nu toate cazările sunt raportate. Braşovul este pe locul II la nivel naţional ca număr de turişti, după Bucureşti. Excepţie fac lunile de vară când pe litoral sunt mai mulţi turişti. Dintre turiştii străini care s-au cazat în structurile de primire turistică din judeţul Braşov, 77,4% sunt din Europa. Cei mai mulţi au fost din Germania, Israel, Franţa, Italia, Polonia, SUA, Spania, Marea britanie, Bulgaria şi Austria.

 

www.historia.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.