2 aprilie: Ziua Internațională de Conștientizare asupra Autismului. Brașovul se luminează în albastru

albastre (74)

Pe 1 şi 2 Aprilie, începând cu orele 20.00, vor fi iluminate, din nou, în albastru, trei dintre clădirile emblematice ale Brașovului: Casa Sfatului, Cetatea şi Primăria Braşov

albastre 7 feb 2014 (102)

Iniţiativa campaniei Light It Up Blue (Luminează Albastru) face parte dintr-o acţiune internaţională amplă de folosire a culorii albastru, în încercarea de a atrage atenţia comunităţilor asupra autismului. Clădiri importante din întreaga lume sunt iluminate anual în albastru cu ocazia Zilei Interntionale de Conştientizare asupra Autismului:  Empire State Building (New York), Turnul CN din Toronto, Palatul Parlamentului din Budapesta, Palatul Parlamentului din Bucureşti, Poarta Sărutului, Arcul de Triumf, Ateneul Român şi multe alte clădiri şi monumente importante din lume şi din ţară sunt iluminate în albastru, campania reuşind să unească anual mii de oameni în semn de solidaritate cu persoanele cu dizabilităţi.

albastre 7 feb 2014 (31)

De altfel, în cele două zile, pe lângă iluminarea clăririlor în albastru, Asociația Copiii de Cristal (ACC), a  părinților cu copiii cu nevoi speciale  TSA  (tulburări din spectrul autist), Sindrom Asperger, ADHD, Sindrom Down, PDD NOS şi tulburări asociate va marca data de 2 aprilie – Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului – zi printr-o serie de acţiuni care au menirea să atragă atenţia comunităţii asupra  drepturilor copiilor cu dizabilităţi.

Program activități:   

1 aprilie:

  • Centrul de Zi al Asociației Copiii de Cristal, între orele 10.30 și 13.00: Workshop Terapie 3C, coordonator Carmina Nicolescu – terapeut 3C (Coordonare, Concentrare, Conştientizare) voluntar în cadrul  ACC.  Invitați vor fi studenți ai Universității „Transilvania”, de la Facultatea de Sport (specializarea Kinetoterapie), și de la Facultatea de Sociologie şi Comunicare ( specializarea Asistență Socială);
  • Corpul K, al Universității „Transilvania” –  Facultatea de Psihologie și Educație, între orele 13.00-15.00:  Workshop „Cum ne raportăm la autism în școală?” realizat de Asociației Copiii de Cristal în parteneriat cu Universitatea Transilvania – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei

2 Aprilie:

  • Marș de susținere al persoanelor cu dizabilităţi, pe traseul Str. Republicii – Piaţa Sfatului, care se va finaliza cu eliberarea de baloane albastre cu heliu, precum şi un flash mob realizat de voluntari şi prieteni ai Copiilor de Cristal (în Piata Sfatului, 11.30). Tot aici va fi amplasat un cort al Asociaţiei Copiii de Cristal, ocazie cu care vor fi  distribuite materiale informative referitoare la tulburările din spectrul autist, iar terapeuţii centrului nostru vor prezenta produse realizate de copiii şi adolescenţii cu autism în cadrul unei mini-expoziţii cu vânzare.
  • Centrul Cultural Reduta, începând cu ora 18.00 – spectacolul „Universul de Cristal”, eveniment dedicat Zilei Internaţionale de Conştientizare asupra Autismului.

Aociația Copiii de Cristal oferă serviciile de terapie ABA, terapie ocupațională, kinetoterapie și terapie 3C (Concentrare, Conștientizare și coordonare) pentru peste 70 de beneficiari, cu vârste cuprinsă între 2 și 50 de ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.