Cine va stinge lumina de „Earth Hour” ?

pra pamantului (2)

Alături de aproape 7.000 de orașe din lume, Brașovul participă, în 29 martie, între orele 20,30 și 21,30, la Earth Hour, cel mai mare eveniment internaţional care atrage atenţia asupra schimbărilor climatice, prin oprirea luminilor timp de o oră.

În Brașov, timp de o oră, va fi stins iluminatul public pe străzile Mureşenilor, Republicii, Michael Weiss, Postăvarului, Politehnicii, Sf. Ioan, Diaconu Coresi, Mihail Sadoveanu, Eroilor, N. Iorga. De asemenea, luminile vor fi stinse în Piaţa Sfatului şi în Piaţa Enescu, în zona Rectoratului Universității „Transilvania”, precum şi zona Primăriei Braşov, a Poştei şi în Parcul Central Nicolae Titulescu.

Pentru a sublinia importanţa acestui moment, mai multe ONG-uri din Braşov vor organiza, sâmbătă seara, o serie de activităţi în centrul istoric. Printre altele, vor fi expuse borcane decorate de elevii mai multor școli brașovene, autorul celui cel mai frumos obiect urmând a fi premiat cu un borcan plin cu bomboane.

pra pamantului

În cazul în care nu vă puteţi alătura acţiunilor derulate în Piaţa Sfatului, susțin  organizatorii evenimentului, „puteți sărbători Ora Pământului şi acasă: stingeţi toate luminile, scoateţi din priza aparatele electrocasnice, aprindeţi o lumânare şi bucuraţi-vă de o oră «uplugged», alături de cei dragi”.

În România, Earth Hour este organizat de WWF (World Wide Fund for Nature), cea care a iniţiat şi care a sprijinit organizarea acestui eveniment, începând cu 2007.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.