Mihai-Răzvan Ungureanu loveşte (jigneşte) din nou! De data în copiii autişti şi părinţii acestora

mru_bou

Pe pagina sa de Facebook, Mihai-Răzvan Ungureanu, a vrut să îşi manifeste, la un moment-dat, revolta faţă de actuala clas[ politica a României, despre care a spus că ar suferi de autism politic, drept pentru care  afișează habarnism, incompetență și lipsă de profesionalism, este coruptă și slab pregătită.


Declaraţiile sale au fost imediat taxate de Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), adica, de acei părinţi sau aparţinători care zi de zi au alături de ei o persoana cu tulburari din spectrul autist.
Iată ce i-a scris FEDRA lui Mihai-Răzvan Ungureanu:

………………………

Scrisoare deschisă către domnul Răzvan-Mihai Ungureanu
Stimate domn,

Pe pagina dumneavoastră de pe un site de socializare ați postat următorul text pe care noi, părinții și reprezentații persoanelor cu autism din România, îl considerăm ofensator:

„România s-a transformat în fieful liderilor iresponsabil și incapabili. Autismul politic a devenit paradigmă pe scena politică. Un sfert din clasa politică românească afișează habarnism, incompetență și lipsă de profesionalism, este coruptă și slab pregătită. “

În nenumărate rânduri am atras atenția asupra folosirii cuvântului autism cu alte conotații decât cele corecte. Persoanele cu autism sunt persoane cu capacități deosebite, unele ieșite din comun, care au probleme în a socializa și comunica cu cei din jur. Problemele sunt cauzate de prezența acestei tulburări și nu de un comportament voit sau asumat. Persoanele cu autism au calități pe care mulți dintre noi nu le posedă și nici nu le vor învăța niciodată. Una dintre acestea este incapacitatea de a minți, de a manipula și de a fi coruptibili. Cuvintele prin care dumneavoastră caracterizați clasa poltică românească nu caracterizează, vă asigurăm, și persoanele cu autism.

Declarația dumneavoastră este cu atât mai ofensatoare, cu cât folosiți această comparație în sensul peiorativ al cuvântului. De aceea, vă rugăm să vă retrageți această comparație și să vă prezentați public scuzele dumneavoastră față de persoanele cu autism din România.

Carmen Ghercă,
președinte FEDRA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.