Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită şi în Piaţa Sfatului din Braşov

z_maghiari

Aproximativ o sută de persoane având steaguri ale Ungariei şi steaguri secuieşti s-au adunat, sâmbătă, de „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”, în Piaţa Sfatului din Braşov, unde au intonat imnul Ungariei şi cântece patriotice de la 1848.

Participanţii, adunaţi în Piaţa Sfatului la ora 11.00, au depus flori la placa comemorativă din centrul oraşului, dedicată generalului Józef Bem, comandantul armatei maghiare în timpul Revoluţiei de la 1848.

Participanţii la manifestările organizate de UDMR Braşov au intonat imnul Ungariei şi cântece patriotice, iar preşedintele UDMR Braşov, Kovács Attila, a ţinut un discurs despre importanţa zilei de 15 martie, îndemnându-i pe maghiari la solidaritate.

Acţiunea a fost supravegheată de câţiva jandarmi, însă s-a desfăşurat fără incidente.

După depunerea de coroane din Piaţa Sfatului, o parte dintre participanţi au plecat spre Cimitirul din Budila, unde de la ora 12.30 a avut loc un ceremonial de depunere de coroane. La ora 14.00 momentul s-a repetat la monumentul de la Timişul de Jos.  La ora 15.00, oficialii UDMR au ajuns la Săcele, unde, la statuia poetului revoluţionarilor maghiari Petofi Sandor a avut loc, de asemenea, un eveniment comemorativ.

Sâmbătă, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, au loc manifestări în toate judeţele din Transilvania.

(Mediafax)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.