Cinema în aer liber, în Piața Sfatului

caravana-metropolis

Timp de șase zile, între 10 și 15 iunie, Caravana Metropolis va aduce în Piața Sfatului șase filme, cele mai multe dintre ele fiind premiate la marile festivaluri.

Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus să faciliteze accesul publicului la film în zonele unde nu mai există cinematografe, dar și să promoveze producții valoroase din punct de vedere artistic, dar ignorate de sistemul „tradițional” de distribuție, dominat în prezent de mall-uri, care preferă să achiziționeze filme comerciale, care asigură încasări rezonabile.

Cele șase filme vor fi proiectate în aer liber, începând cu ora 21.00. Accesul se va face pe bază de bilete, costul acestora fiind  de 10 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru elevi şi studenţi, în baza carnetului vizat. Abonamentele pentru cele 6 zile de festival costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru studenţi sau elevi, iar cele pentru trei zile costă 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru studenţi.

Biletele sau abonamentele pot fi rezervate de pe site-ul caravanei, http://caravana.metropolisfilm.ro/, şi achitate în locaţia caravanei din Piața Sfatului sau cumpărate în zilele festivalului.

PROGRAM:

  • Marți, 10 iunie:

„Selfie”, (România, 2014)

Gen: Comedie,

Regia: Cristina Iacob;

Cu:  Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Levent Sali, Flavia Hojda, Crina Semciuc, Alexandru Călin

Sinopsis: În loc să stea acasă şi să înveţe pentru Bac’, trei absolvente de liceu decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel! Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere tot ce-şi pot imagina.

  • Miercuri, 11 iunie:  

„The Deep” (Islanda, 2012)

Regia: Baltasar Kormakur

Cu: Ólafur Darri Ólafsson, Stefán Hallur Stefánsson, Jóhann G. Jóhannsson

Gen: Acțiune, dramă

Premii: Nominalizat la European Film Awards în 2013, 11 premii la EDDA Awards Islanda, cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor

Sinopsis: Povestea filmului este bazată pe accidentul incredibil care a avut loc în mările Islandei în anul 1984. Un pescar încearcă să supraviețuiască înotând kilometri până la mal prin apele reci, după ce barca de pescuit se scufundă.

  • Joi, 12 iunie:

 „Her” (2013)

Regia: Spike Jonze

Cu: Scarlett Johansson, Joaquin Phoenix

Gen: Dramă, romance, sci-fi

Premii: Oscarul pentru scenariu original 2014,  Globul de aur pentru cel mai bun scenariu

Sinopsis: Acțiunea se petrece la Los Angeles, cândva în viitor. “Ea” ni-l prezintă pe Theodore (Joaquin Phoenix), un bărbat complex şi sufletist, care îşi câştigă existenţa scriind scrisori  personale pentru alţi oameni.

  • Vineri, 13 iunie :

„Kon-Tiki” (2012)

Regia: Joachim RønningEspen Sandberg

Cu: Anders Baasmo Christiansen, Gustaf Skarsgård

Gen: Aventuri, istoric

Premii: Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2013, nominalizat la European Film Awards 2013

Sinopsis: Exploratorul norvegian Thor Heyerdahl a traversat Oceanul Pacific cu o plută din lemn de balsa în 1947, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene. După obţinerea fondurilor din împrumuturi şi donaţii a fost pregătită expediţia. Epopeea avea să dureze 101 zile de-a lungul a peste 8000 de kilometri şi întreaga lume a aşteptat să vadă cum se va termina călătoria. Expediţia a fost numită Kon-Tiki după numele vechi al lui Virococha, zeul soarelui la incaşi. Heyerdahl a filmat toate momentele expediţiei, filmul fiind premiat ca documentar în 1951, de asemenea a scris şi o carte care s-a tradus în peste 70 de limbi şi a fost vândută în mai mult de 50 de milioane de exemplare.

  • Sâmbătă, 14 iunie:

„The Grand Budapest Hotel” (2014)

Regia: Wes Anderson

Cu: Ralph Fiennes, Edward Norton, Mathieu Amalric

Gen: Comedie, dramă

Premii: Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Sinopsis: The Grand Budapest Hotel descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice care afectează viaţa pe continent.

  • Duminică, 15 iunie:

„Colivia aurită” (2013 )

Regia: Ruben Alves

Cu: Rita Blanco, Joaquim de Almeida, Roland Giraud

Gen: Comedie

Premii: Premiul publicului la European Film Awards

Sinopsis: Maria și Jose Ribeiro trăiesc de treisprezece ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranți sunt atât de apreciați de prietenii și de vecinii lor încât atunci când li se propune să se întoarcă în Portugalia în cele mai bune condiții, nimeni nu vrea să îi lase să plece. Până unde sunt capabili să meargă prietenii, familia și șefii lor pentru a-i împiedica să plece? O comedie comunitară despre condiția imigranților, povestită într-un mod original și amuzant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.