Săptămâna viitoare, Brașovul va depune dosarul de candidatură pentru JOT 2020

Flacara-Olimpica-FOTE-2013

Peste câteva zile, în 17 iunie, Braşovul va depune la Laussane, dosarul de candidatură pentru organizarea Jocurilor Olimpice pentru Tineret (JOT), ediția de iarnă din 2020. Până atunci municipalitatea brașoveană trebuie să finalizeze bugetul competiției, care trebuie calculate la cursul de schimb leu-dolar din 2020, dar și să traducă toate documentele în limbile franceză și engleză.

Tot în această perioadă premierul Victor Ponta trebuie să trimită o scrisoare de garanție, prin care să confirme sprijinul pentru această competiție. În dosarul de candidature mai trebuie incluse și garanții din partea Ministerului Afacerilor Interne, care trebuie să dea asigurării că sportivii nu vor avea probleme cu aducerea în țară a unor arme și muniții necesare desfășurării unor probe, din partea Ministerului de Externe, care va trebui să ofere asigurări că nu vor fi probleme cu obținerea vizelor de către sportivii din statele extracomunitare. Garanții trebuie obținute, printre altele, de la Agenția Națională Antidoping, de la primării și de la proprietarii bazelor sportive și unităților de cazare din Poiana Brașov, unde va fi amenajat satul olimpic.

În dosarul de candidatură, municipalitatea brașoveană trebuie să mai includă o estimare a ratei inflației, informații despre sistemul sanitar românesc, despre stabilitatea sistemului politic, sau despre condițiile meteorologice, date ce trebuie raportate tot la nivelul anului 2020.

În competiţie mai este înscrisă şi localitatea Lausanne din Elveţia, iar oraşul-gazdă va fi stabilit în perioada mai-iunie 2015. Dacă Brașovul va găzdui această competiție, probele se vor desfășura în perioada 9-18 februarie 2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.