Filme în aer liber, în Piaţa Sfatului

Metropolis filme_afis comunicat landscape

Caravana Metropolis, care a înregistrat cel mai mare succes la public în 2012,  aduce în fața braşovenilor cele mai bune filme din ultimul an. Peliculele vor rula pe un ecran gigant în aer liber, în Piaţa Sfatului, începând de vineri, 5 iulie,  de la ora 18.00.

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, “Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², și un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut.

Braşovenii vor vedea filme de Oscar, filme premiate cu Globul de Aur sau la festivaluri de renume precum Cannes, Berlin, Toronto sau Veneția, semnate de regizori de renume mondial, ca Pedro Almodovar, Michael Haneke, Wes Anderson, Francois Ozon. Filmele selectate, producții internaționale  și românești, mulţumesc toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracție și relaxare într-un spațiu deschis.

 

Printre filmele selectate sunt următoarele:

  • Aventuri sub clar de lună (Moonrise Kingdom)În  avanpremieră în România, regizat de Wes Anderson cu Bruce Willis, Bill Murray și Edward Norton în rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, în competiție la Cannes 2012.
  • Câștigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu, Vânătoarea (The Hunt), în regia lui Thomas Vinterberg, este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.
  • Cel mai recent film semnat de celebrul regizor Pedro AlmodovarAmanții Pasageri (Los amantes pasajeros), îi aduce pe marile ecrane pe Penelope Cruz, Antonio Banderas și stârnește hohote de râs.
  • Nominalizat la Oscar  și Globul de Aur, premiat cu Oscarul European  și cu Premiul CesarO afacere regală (A Royal Affair),  r. Nikolaj Arcel, este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.
  • Din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția, vine Superstar, r. Xavier Giannoli, în  avanpremieră în România, povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.
  • Născut din nou (Twice Born), în regia lui Sergio Castellitto, în avanpremieră în România, a fost selecţionat la Toronto și este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).
  • Partea îngerilor (The Angels’ Share), cel mai recent film semnat de Ken Loach, este câştigătorul premiului juriului la Cannes în 2012, nominalizat la Cesar și EFA.
  • O ocazie unică este şi aceea de a vedea filmul  În pielea lor (In their Skin),  în avanpremieră în România, un thriller captivant, premiat în cadrul Festivalului internaţional de Film de la Chicago, cu Selma Blair și Joshua Close în rolurile principale.
  • Câştigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin şi al marelui premiu de la Cannes de anul trecut, Iubire (Amour), în regia lui Michael Haneke este o poveste sensibilă de dragoste la vârsta a treia.
  • În casă (In the house), r. Francois Ozon, thriller premiat la Toronto, San Sebastian şi nominalizat la premiile Cesar și Goya.
  • În fine, din caravană nu va lipsi cel mai de succes film românesc de anul acesta, Poziţia copilului, în regia lui Călin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.

Ca şi anul trecut, caravana va debuta în luna iulie la Braşov, în Piaţa Sfatului, urmând ca apoi să se îndrepte spre Sibiu şi Bucureşti. Întreaga călătorie cinematografică va dura până în luna septembrie, timp în care publicul va avea ocazia de a alege din cele 12 filme selectate special pentru acest eveniment.

Anul trecut, caravana a adunat peste 80.000 de spectatori în 7 oraşe.!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.