GALERIE FOTO. Valea Zimbrilor și „Urlătoarele”, principalele atracții din Vama Buzăului

desch 1

„Valea Zimbrilor” sau „Urlătoarele” sunt doar două dintre obiectivele turistice ce vor fi promovate prin intermediul centrului de informare turistică de la Vama Buzăului. Acesta este amenajat lângă rezervația de zimbri și, după finalizarea lucrărilor, va fi și intrarea principală în spațiul unde sunt ținuți cei 23 de zimbri. Centrul de informare turistică va fi terminat luna aceasta, a costat aproape 200.000 de euro și a beneficiat de finanțare europeană prin PNDR. Tot din acești bani se vor realiza panouri informative, dar și indicatoare către principalele atracții ale comunei.

[scrollGallery id=150]

„Valea Zimbrilor” se întinde pe 10 hectare, dar administrația județeană își dorește extinderea acesteia, rezervația urmând a avea 80 de hectare. În acest mod, susțin reprezentanții Consiliului Județean Brașov animalele se vor obișniu cu viața sălbatică și vor putea fi eliberate în Masivul Cuicaș. În prezent, taxa de intrare în Valea Zimbrilor este de doi lei. Tot aici sunt găzduite și câteva căprioare.

[scrollGallery id=151]

„Urlătoarele” sunt niște izvoare ce curg pe un versant aflat la mică distanță de comună. Acestea produc un zgomot puternic, dar relaxant, de unde și numele locului.

desch 2

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.