“Maratonul DHL – Ştafeta Carpaţilor” închide drumurile între Predeal şi Poiana Braşov

maraton dhl1


Startul în Maratonul DHL se da sâmbătă 21 iunie, de la ora 10.00. În competiţie s-au înscris aproape 700 de alergători, în 4 curse: maraton, semimaraton, ştafetă şi crosul copiilor.

 

Programul de desfăşurare a maratonului va fi după cum urmează:

Orele 07:45 – Toţi participanţii se întâlnesc în parcarea din faţa Stânei Turistice Poiana Braşov. Şefii de echipe şi participanţii individuali sunt aşteptaţi la Info Centrul organizat pe platoul Stânei Turistice din Poina Braşov de unde pot ridica kit-ul de concurs (sistemul electronic de cronometrare, numărul de concurs, programul de îmbarcare pentru fiecare tură de alergători, confirmarea persoanei de contact din partea organizatorului care răspunde de fiecare echipă în parte).

Orele 08.15 – 08:30 – Primele două ture de alergători din fiecare echipă şi participanţii individuali sunt îmbarcaţi în autocare şi transportaţi la linia de start (Predeal) respectiv primul punct de schimb de pe traseu (7 km faţă de linia de start).

Ora 10.00 – Startul oficial al competiţiei. Competitorii care vor lua startul în acelaşi timp sunt: alergătorii pentru cursele individuale de maraton şi semimaraton şi prima serie de alergători ai echipelor de ştafetă.
maraton dhl2

Competiţia se va încheia cel mai devreme la ora 14.00 cel mai târziu la ora 17.00. Timpul maxim de parcurgere a distanţelor este de 1 oră şi 15 min/bucată pentru ştafetă, 7 ore pentru maraton şi 3 ore pentru semimaraton.
Festivitatea oficială de premiere va avea loc pe platoul din faţa Stânei Turistice din Poiana Braşov la ora 17.30.

Restrictii de circulatie:

Pentru ca “Maratonul DHL – Ştafeta Carpaţilor” să se desfăşoare în cele mai bune condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii, sâmbătă, 21 iunie 2014 vor fi închise următoarele drumuri, astfel:

  • Între orele 10.00 şi 13.00 va fi închisă circulaţia rutieră pe DN73A, între Predeal (Unitatea Militară) şi Râşnov;

  • în intervalul orar 11.00-17.00 va fi interzis accesul rutier pe DN1H, între Râşnov  şi Poiana Braşov.

 

Despre Maratonul DHL- Ştafeta Carpaţilor
“Maratonul DHL – Ştafeta Carpaţilor” se află la cea de-a cincea ediţie, iar evenimentul este dedicat alergătorilor profesionişti, companiilor din România şi publicului larg. Foşti sportivi ca Violeta Beclea Szekely, Monica Iagăr, Monica Roşu şi Alin Petrache, Preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, sunt susţinători ai maratonului şi vor fi prezenti la start. Alături de ei sunt implicate si persoane publice ca Andreea Marin, Andi Moisescu, Roxana Ciuhulescu, Serban Damian, Ileana Badiu, Ellie White, Anca Serea şi Adi Sina.

Ca în fiecare an, maratonul are un scop caritabil, iar fondurile strânse vor fi utilizate de către organizaţia „Salvaţi Copiii” în proiectul “Educaţie şi Informare împotriva consumului de droguri în rândul tinerilor”. În acest an, “Salvaţi Copiii” îşi propune să informeze peste 8.000 de elevi şi studenţi din 120 de şcoli din Bucureşti şi alte 12 judeţe, printre care şi Braşov, despre efectele dezastruoase asupra tinerilor ale consumului de droguri.

maraton dhl

Partenerii care susţin în acest an “Maratonul DHL – Ştafeta Carpaţilor” sunt: Primăria Braşov, Direcţia pentru Sport a Judeţului Braşov, Federaţia Română de Rugby, Ro Club Maraton, Radio Zu, World Class, Dorna, EasyPlast, Medlife, Smile Factory şi Aggreko.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.