Brașovul va avea o rețea coerentă de piste pentru bicicliști?

DSC_0007

În momentul de față, Brașovul are aproape 10 kilometri de piste pentru bicicliști, însă cele șase trasee existente nu sunt conectate. Ba mai mult, deplasarea pe aceste piste le crează ceva probleme bicicliștilor, pentru ca acestea sunt trasate fie pe trotuare, fie pe suprafața carosabilă, astfel că cicliștii pot intra oricând „în conflict” cu pietonii, cu mașinile parcare pe trotoare sau pe marginea drumului, cu șoferii, cu gurile de canal de pe marginea drumului, cu stâlpii, bordurile sau coșurile de gunoi care sunt pe piste. De altfel, recent, reprezentantul Poliției Rutiere, Florian Szabo, spunea că „în Brașov nu există piste pentru bicicșiști ci doar benzi destinate circulației vehiculelor pe două roți”.

De altfel, pentru a convinge autoritățile locale că este nevoie de o „resistematizare” a infrastructurii pentru bicicliști, s-au strâns aproxmativ 2.700 de semnături din partea brașovenilor care își doresc astfel de piste.

Piste pe bani europeni

Reprezentanții municipalității brașovene au anunțat că, cel mai probabil în luna septembrie, va fi gata un studiu privind amenajarea unei rețele coerente de piste pentru bicicliști, asttfel încât utilizatorii acestor mijloace de transport să poată ajunge din zonele periferice ale orașului, în cele centrale. De asemenea, se va analiza și posibilitatea realizării unei rețele de piste care să facă legătura între localitățile incluse în zona metropolitană Brașov. Documentul va fi elaborat de specialiștii Primăriei Brașov, ai Poliției Rutiere, dar vor fi consultați și reprezentanții asociațiilor de bicicliști. Noile piste, susțin reprezentanții autorităților locale ar putea fi separate de zonele destinate circulației pietonilor sau autovehiculelor.
Pentru finanțarea lucrărilor de amenajare a pistelor, municipalitatea brașoveană intenționează să depună cereri de finnțare pentru ciclul bugetar european 2014-2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.