Peste 100 de activități nonformale în parcul Tractorul din Brașov

open

Campionate și demonstrații sportive, jocuri de familie, body art, ateliere creative, lecturi publice, activități interculturale, expoziții, spectacole, animație și cea mai mare discotecă în aer liber sunt doar câteva dintre activitățile incluse în agenda Open Park Festival ediția a II-a are loc între 24-27 iulie, în parcul Tractorul din Brașov.

Pentru al doilea an consecutiv Asociația Colors și Rețeaua CAN, împreună cu peste 30 de parteneri locali, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, al Agenției Metropolitane Brașov și al Primăriei Brașov transformă parcul Tractorul din Brașov într-un spațiu deschis copiilor, tinerilor și familiilor acestora, punându-le timp de 4 zile la dispoziție peste 100 de activități diferite, grupate în 6 mari categorii: sport, jocuri, ateliere artistice, ateliere creative, expoziții și spectacole.

Open Park Festival este singurul festival cultural outdoor de tineret care se desfășoară într-un parc din Brașov, scopul organizatorilor fiind de a transforma parcul într-un spațiu cultural nonformal, accesibil copiilor și tinerilor, de a promova activitățile în aer liber, pe perioada vacanței de vară și de a mobiliza voluntari, organizații neguvernamentale și instituții cu programe similare.
Ca și la ediția anterioară, participanții la festival își pot alege activitatea care li se potrivește din programul pregătit de organizatori, accesul făcându-se în baza unei brățări solicitată pe site: plinideidei.ro/opf sau la locul festivalului, la Info Point. Tot de pe site pot fi descărcate programul complet, regulamentul și harta festivalului.

Noutățile acestui an sunt reprezentate de două campionate de fotbal și de volei, destinate celor cu vârsta de peste 10 ani, precum și de jocuri speciale destinate copiilor însoțiți de cel puțin un membru din familie. Pe lângă demonstrațiile sportive de gimnastică masculină, street workout sau taekwondo, sesiuni de gimnastică pentru cei mici, lecții de dans, jonglerii și bătăi cu apă. În cadrul atelierelor artistice, vor exista mai multe activități în cadrul categoriei body art (pictură, tatuaje temporare), dar și o secțiune în care se va putea interacționa cu cultura arabă, persană și chineză.
Tot anul acesta, în premieră, o echipă de fotbal din care vor face parte consilieri locali și angajați ai Primăriei Brașov, va juca un meci demonstrativ cu o „selecționată” a voluntarilor.

Programul zilnic al atelierelor și activităților este între orele 10-19. De la ora 19 zona de lângă fântâna arteziană din parcul Tractorul va fi transformată în cea mai mare discotecă în aer liber din oraș, intrarea fiind liberă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.