Tradițiile junilor promovate la „Solomon Fest”

juniiiii


Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul vechi, va organiza în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, în perioada 20-21 septembrie, „Solomon Fest” un eveniment de promovare a tradiţiilor vechi braşovene.
Serbarea va avea loc pe platoul de intrarea spre la Pietrele lui Solomon, un loc dedicat în mod tradiţional activităţilor junilor. În cadrul celor două zile ale festivalului, organizatorii, vor oferi publicului spectacole de muzică populară, diverse ateliere echitaţie şi aruncarea buzduganului, produse tradiţionale de sezon (pastramă la grătar, mititei, must) şi bere la standurile comerciale ale partenerilor evenimentului.
În prima zi la orele 10.30 va avea loc deschiderea festivalului în curtea Primăriei Brașov, iar la orele 11.00 junii vor pleca din faţa primăriei spre Pietrele lui Solomon. Alaiul va fi o însoţit de muzicanţi şi câteva căruţe ornate cu flori în care vor sta unii dintre junii şi invitatii lor.
La Pietrele lui Solomon se va deschide spectacolul folcloric în mod oficial prin intonarea imnului de către fanfară urmată de salutul organizatorilor şi al primarului.
În timpul zilei vor cânta diverse tarafuri şi formaţii, iar după masa zilei de sâmbătă se vor organiza spectacole în care vor fi protagonişti junii şi invitaţii lor şi alte formaţii care vor fi angajate în acest scop.
Duminică va fi organizat un mare maial al Junilor. La orele 11. 30 va începe vor fi detonate chiuşoare, hora Junilor, aruncarea buzduganului şi înmânarea cocardelor, apoi distracţia va continua cu jocurile şi muzică tradiţională din Şchei şi Braşovechi până la orele 13.00 când se vor detona alte chiuşoare în pădurea din apropiere care vor anunţa începere unui spectacol folcloric formaţiilor angajate, iar seara va fi proiectat un film documentar despre juni realizat în perioada interbelică.

Concursuri:
1. Concursul de băut bere – în care se va puncta viteza cu care participanţi vor bea din halbele de bere într-un interval de timp;
2. Concurs de mâncat mici cu muştar şi pâine – se va puncta cantitatea pe care o va devora fiecare participant în trei minute; se va puncta numărul de gogoşi înfulecate în 2 minute;

Tombola
Se va crea un stand cu obiecte de marketing ale Junilor şi se va organiza o tombolă la care fiecare va câştiga un obiect de o valoare mai mică sau mai mare.
Plimbări cu caleaşca
Un alt element de atracţie va fi faptul că amatorii de plimbări cu trăsura vor putea să-şi satisfacă această plăcere cu două trăsuri elegante puse la dispoziţie contra cost această activitate se va desfăşura în fiecare zi a festivalului între orele 10-16.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.