GALERIE FOTO. Au fost aprinse luminițele de Crăciun din Brașov

desch

Ca în fiecare an, de Moș Nicolae, din Piața Sfatului, a fost aprins iluminatul de sărbătoare din oraș. La evemiment au asistat câteva mii de brașoveni.

După aprinderea luminițelor din brad, au fost colinde, un concert al Andrei, iar seara s-a încheiat cu un spectaculor foc de artificii.

[scrollGallery id=188]

Cum a fost împodobit orașul

Culorile Crăciunului din acest an de la Braşov sunt albul cald şi argintiul, astfel că toate ornamentele folosite la împodobirea oraşului aceste culori.

Bradul de Crăciun din Piața Sfatului a fost adus dintr-o poiană din zona Timișul de Sus. Are o înălțime de 26 de metri deasupra solului (la care se adaugă trei metri în suportul amenajat sub nivelul solului) și o vârstă de 140 de ani.

Pomul a fost împodobit cu aproximativ 1 km de şiruri şi conuri luminoase, 900 de metri de şiruri verticale cu 18.000 de becuri şi flashuri. Pe vârful crengilor a fost montată o spirală de 1.200 de metri de ţurţuri cu leduri, cu aproximativ 70.000 de luminiţe, precum şi şiruri de globuri roşii şi argintii şi beteală argintie. În vârf a fost aşezată o stea luminoasă de 1,5 metri.  În faţa bradului este un urs gigantic din leduri, un ren luminous și căsuța cu scena Nașterii Domnului.

Și Casa Sfatului a fost îmbrăcată de sărbătoare: pe balustrade şi streaşină  sunt ţurţuri luminoşi, pe grilajele de la ferestre au fost montate steluţe luminoase, iar în balcon au fost amplasate șase candelabre cu leduri. Cei nouă stâlpi de iluminat din Piaţa Sfatului au fost îmbrăcaţi în şiruri luminoase.

În Piața Enescu a fost amplasat un brad împodobit cu şiruri luminoase, ţurţuri şi globuri, iar piaţeta este traversată de şiraguri de ţurţuri luminoși de care sunt prinşi șase reni luminoşi. De asemenea, gangul dintre Piaţa Sfatului şi Piaţa Enescu este iluminat cu şiruri de ţurţuri.

Ca și anul trecut, Strada Republicii a fost acoperită cu un plafon luminos de 500 de m lungime şi 10 metri lăţime, iar la intrarea dinspre Modarom sunt cei doi îngeraşi din leduri.

Culorile Crăciunului din acest an de la Braşov sunt albul cald şi argintiul, astfel că toate ornamentele folosite la împodobirea oraşului vor avea această culoare.

Ornamente luminoase au fost montate și pe celelalte artere principale cin centrul vechi al orașului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.