Tradiție la CJ Brașov: „Săptămâna fără președinte”

CJ Bv

Cu o întârziere de o jumătate de oră, Consiliul Județean (CJ) Brașov s-a întrunit astăzi într-o ședință de îndată, pentru a desemna un vicepreședinte care să exercite și atribuțiile președintelui Aristotel Căncescu, pe durata suspendării de drept a mandatului acestuia, ca urmare a prelungirii duratei arestului preventiv.  Într-un final, au ajuns și consilierii.  Inițial au fost numărați 28 de aleși, apoi s-a constat că erau doar 27, dintre cei 34 de membri ai legislativului județean.

Pentru a îndeplini atribuțiile președintelui, a fost un singur candidat, respectiv Mihail Veștea (democrat-liberal în „marele PNL”), motiv pentru care aleșii au dezbătut câteva minute dacă mai trebuie să voteze pe buletine sau să folosească sistemul electronic. Până la urmă au ajuns la concluzia că cel mai bine este să voteze cu buletine. Unul dintre aleși a votat în spatele cabinei, pentru că nu a reușit să deschidă ușa acesteia. Apoi, totul a decurs normal, iar Veștea a obținut voturile tuturor celor 27 de consilieri.

Mandatul lui Veștea este valabil pentru perioada 24 decembrie 2014 – 23 ianuarie 2015, apoi, și, ca și până acum, ar putea urma câteva zile de „vid de putere” la CJ Brașov. „Vicepreședintele care îndeplinește atribuțiile președintelui nu poate fi ales pentru o perioadă mai mare de 30 de zile. Pentru relua procedura trebuie așteptat ordinul de prefect prin care se constată prelungirea mandatului de arestare preventivă a președintelui CJ. Până  acum documentul a fost emis în jurul datei de 29 ale fiecărui luni. Practic, timp de șapte zile ne așteptăm să nu avem «președinte»”, a declarat Claudiu Coman (liberal în „marele PNL”), celălalt vicepreședinte al CJ Brașov.

Ordinul de prefect ce a permis convocarea ședinței de îndată de astăzi a fost emis în cursul acestei dimineți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.