GALERIE FOTO. Daciile Miliției în Piața Sfatului

Trei Dacii 1300 ale Miliției au fost printre vedetele evenimentului „Întâlnirea Națională Dacia Clasic” din Piața Sfatului. Autoturismele, devenite „vehicule istorice” sunt funcționale, au în dotare girofaruri și sirene, iar proprietarii au venit îmbrăcați în uniforme.

[scrollGallery id=214]

O altă mașină specială a fost și un Renault 12 (strămășul Daciei 1300), adus de Eduard Palaghiță tocmai din SUA. Transportul l-a costat 2.500 de dolari. Autoturismul a fost transportat într-un container din America până în Germania, apoi pe o platformă până la București. Din capitală, mașina a ajuns pe roțile ei. „Am patru mașini, dar cu asta merg la serviciu. În SUA este o atracție. Este un Renault 12 produs pentru SUA, iar în Europa, în afara mașinii mele, nu mai există nici un astfel de autoturism. Va sta o perioada în România, pentru că va fi recondiționat”, a declarat proprietarul.

Tot în Piața Sfatului, brașovenii au putut vedea cum arată o Dacie cu volanul pe dreapta, exportată în Marea Britanie, dar și primele modele produse la uzina din Pitești, Dacia 1100, dar și un autoturism care a participat la mai multe raliuri și, în ciuda vârstei înaintate nu este încă pensionat.

„Întâlnirea Națională Dacia Clasic” este organizată de secția Dacia Clasic a Retromobil Club România, care are drept scop salvarea cât mai multor automobile care au marcat istoria țării, iar în Piața Sfatului au fost aduse peste 70 autoturisme.

Anul trecut, 75 de Dacii au primit atestatul de vehicul istoric, dublu față de 2013. Proprietarii lor au ales să le restaureze și să le prezinte la parade auto, în loc să le lase să ajungă la fier vechi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.