EXPERIMENT. Străzile Brașovului vor arăta ca valurile Dunării. Pe banii cetățenilor

 

 

Anul acesta, mai mulți brașoveni și-au pierdut viața pe trecerile de pietoni, în timp ce treceau regulamentar strada. Ultimul accident s-a produs în urmă cu o săptămână, când o tânără de numai 16 ani și-a pierdut viața pe o trecere de pe Calea București, aceeași pe care, tot în cursul acestui an, s-a mai produs un accident mortal.

În aceste condiții, în cursul acestei săptămâni, în ședința Comisiei de Circulație din Primăria Brașov, Poliția Rutieră a venit cu un set de recomandări. Mai precis, reprezentanții Poliției Rutiere au propus montarea unor noi limitatoare de viteză la 32 de treceri de pietoni. Asta după ce de la începutul acestui an au mai fost instalate limitatoare la 31 de treceri de pietoni.
Dispozitivele, au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov, nu sunt tocmai ieftine, prețul unuia care acoperă două benzi de ajungând la 4.628 de lei. În principal, „polițișii culcați” (denumirea populară a limitatoarelor), vor fi montați pe ambele direcții de mers, iar arterele au, în mare parte, câte două două benzi pe sens. La un calcul simplu, rezultă un necesar de 64 de dispozitive, fiecare a câte 4.628 de lei, adică, ar fi nevoie de aproximativ 296.192 de lei.

„Lista de cumpărături” e mai lungă

Tot în timpul ședinței Comisiei de Circulație, Poliția Rutieră a recomandat montarea a nouă semafoare, unele cu buton, altele cu temporiztor. Reprezentanții Primăriei spun că un astfel de dispozitiv costă 50.000 de lei.

Dacă și acestea vor fi montate în cantitatea propusă de Poliție, de la bugetul local va mai trebui alocată suma de 450.000 de lei.
Poliția Rutieră a mai recomandat și instalarea unor semnalizări cu lumină intermitentă (costul unei bucăți fiind de aproximativ 1.000 de lei), precum și a unor indicatoare rutiere (al căror preț variază între 100 și 300 de lei).
Pe de altă parte, în ședința Comisiei de Circulație reprezentanții Poliției Rutiere nu au putut garanta că măsurile propuse de ei vor avea efect, astfel că autoritățile locale ar putea fi puse în situația de finanța un experiment destul de costitsitor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.