Noul Prefect al Brașovului a depus jurământul. Și-a prezentat și „to do list”-ul pe acest an

 

După ce ieri, în Monitorul Oficial, a fost publicată decizia de numire în funcția de prefect al Brașovului a lui Ciprian Băncilă, astăzi, în prezența directorului Ministerului Afacerilor Interne, Constantin Mihart, el a depus și jurământul.
„Trebuie să fim patrioți și să ne respectăm oamenii și valorile Brașovului. Ca prefect, vreau să fiu un liant între mediul de afaceri, autorități, mediul universitar și cetățeni. Pun preț pe colegii din Prefectură, și cred că împreună cu colegii din deconcentrate vom face o echipă performantă”, a declarat noul prefect.

Anul acesta, a continuat el, va fi unor destul de greu, în care se vor desfășura două rânduri de alegeri.
Pentru început, Băncilă a anunțat că va merge în spitale, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov, pentru a vedea care este situația din unitățile sanitare. „De asemenea, urmează să merg și la instituțiile deconcentrate, pentru a discua atât cu directorii, cât și cu funcționarii, penru că vreau să văd care este starea de fapt în teren”, a adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Tot în 2016, el va avea de continuat procesul de restituire a proprietăților.
Ciprian Băncilă l-a înlocuit în funcție pe Mihai Mohaci, decizia fiind anunțată joi de către purtătorul de cuvât al Guvernului, Dan Suciu. De altfel, astăzi, fostul prefect a afirmat că decizia a fost luată pe ultima sută de metri, cu aproximativ două ore înainte de anunțarea ei. De altfel, joi, Mohaci a anunțat că a aflat de la televizor decizia și s-a declarat surprins că, în loc să numească un subprefect (post rămas vacant de șase luni, după ce Romer Ambrus Sandor Mihaly a fost eliberat din funcție), Guvernul a schimbat prefectul. Cu toate acestea, în timpul ceremoniei de astăzi, Mohaci a declarat că se bucură că funcția de prefect a fost preluată de o persoană care „vine din administrație”. „Meseria de prefect este, în adevăratul sens al cuvântului, una de înalt funcționar public”, a mai spus Mohaci.

Postul lui Băncilă, restructurat în 2010 
De cealaltă parte, Băncilă a afirmat că a avut cu Mohaci „o colaborare strânsă, corectă și loială”.
Mihai Mohaci a fost prefect în perioada mai 2012 – martie 2014, când a fost numit subprefect, iar funcția a fost ocupată de Romer Ambrus Sandor Mihaly. În 31 decembrie 2014, între cei doi s-a făcut rocada, Mohaci fiind numit prefect, iar Romer Ambrus Sandor Mihay subprefect.
Ciprian Băncilă mai lucrat în Prefectură și în 2010, an în care, în 2 februarie a fost numit subprefect. După numai câteva luni, respectiv în 14 iulie, a fost eliberat din funcție, ca urmare a reducerii numărului de subprefecți, de la doi la unul singur. După această experiență, Ciprian Băncilă s-a întors la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.