Consilierii județeni de Brașov și-au votat noile indemnizații de ședință. Sunt mai mult decât duble față până acum

După ce au decis că NU funcționarii publici cu salarii mici merită o majorare mai mare a veniturilor, ci mai degrabă directorii și șefii din Consiliul Județean Brașov, acum consilierii județeni au hotărât să își crească și ei idemnizațiile lunare.

Legea le permite consilierilor județeni o indemnizație lunară de maxim 10% din salariul președintelui Consiliului Județean. Iar dacă tot s-au votat salarii mai mari în ultimele două săptămâni, ei de ce să nu fie printre cei câștigați?
Ieri, consilierii județeni au decis să profite de legislație și să își majoreze indemnizația maximă lunară la limita cea mai de sus permisă de lege, adică 10% din indemnizația președintelui CJ, față de 5% pe lună până acum. Matematica ultimei luni ne arată că asta însemană o creștere a aproape trei ori a sumei acordate unui consilier județean pentru participarea la ședințele lunare de comisie și plen. Pentru că între timp a crescut și indemnizația liderului CJ.

Noile cifre ne arată că Adrian Veștea va primi lunar 13.050 de lei (sumă stabilită de lege). Asta înseamnă că la rândul lor, consilierii județeni vor primi 1.305 lei pentru trei ședințe obligatorii (două de comisii și una de plen) și eventuale ședințe extraodinare.

Comparativ, salariul minim brut pe economie este 1.450 de lei, iar net este de 1.025 lei pentru un contract de muncă de 8 ore pe zi.

Când li s-a atras atenție de către un alt consilier județean- Ionel Spinean (PER) că, doar cu câteva zile înainte, le-au refuzat „tălpașilor” din CJ o creștere mai serioasă a salariilor, mergându-se în schimb pe o majorarea a salariilor șefimii, unii aleși ai județului au dat-o pe glume: „bine, domne, hai să o facem de 1%” sau  „hai, domne că nu e mare lucru, oricum” sau „ce faci în ziua de azi cu 1.300 de lei?”. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.