FC Brasov e istorie. Clubul a intrat oficial în faliment, dupa mai bine de 80 de ani de existență

Tribunalul Brașov a emis miercuri, 27 septembrie, decizia care trimite în faliment FC Brașov, după mai bine de 80 de ani de existență. 

Clubul sportiv FC Brașov s-a înființat în 1936, iar în 2017 va dispărea complet, după ce societatea care patrona clubul va fi executată pentru recuperarea datoriilor către terți. Printre creditorii clubului sunt AJFP BRAŞOV, dar și foști jucători, precum Barna Daniel-Ionuț, Ciocâlteu Alexandru Cristian, Străuț Bogdan Adrian, Adnan Aganovic, Cristea Virgil – Călin, Leko Miroslav, Andrei Marinescu și Daniel Mutu. 

Lichidator judiciar provizoriu pentru FC Brașov a fost numit practicianul în insolvenţă ROVIGO SPRL. Toate bunurile clubului se vor sigila, iar până la 6 octombrie societatea care patronează clubul trebuie să predea gestiunea către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii. 
Primul termen de judecată a fost stablit pentru 10 ianuarie 2018. 

Cu o istorie de peste de 80 de ani, FC Brașov a fost până acum unul dintre cele mai vechi cluburi din fotbalul românesc. Acesta s-a mai numit de-a lungul timpului Steagul, Metalul Steagul Rosu, Energia Steagul Rosu și FC Muncitoresc Brașov.

FC Brasov a activat ultima oara în sezonul 2016/17 al Ligii a II-a, terminând pe locul 7. În actuala stagiune, echipa nu a fost înscrisa în competiție. În schimb, urmașa sa, AS „SR” Brașov a pornit din Liga 4. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.