Locatarii evacuați din blocul cu risc de prăbușire din Răcădău pot locui până în primăvară la Centrul pentru persoane vârstnice. Între timp, ei trebuie să suporte costurile expertizei tehnice a clădirii

Expertiza structurii de rezistență a blocului de pe strada Molidului, evacuat la începtul acestei luni din cauza riscului de prăbușire (detalii AICI), va trebui suportată de către locatari. În ceea ce privește expertiza întregii zone cuprinse între strada Dobrogeanu – Gherea și capătul străzii Molidului, costurile vor fi suportate de la bugetul local. 

Primarul Brașovului, George Scripcaru, care  marți dimineață a convocat Comisia Locală pentru Situații de Urgență (CLSU), a precizat că aşteaptă până miercuri propunerile de realizare a acestor expertize şi a proiectului de consolidare, pentru a putea propune Consiliului Local, în şedinţa de vineri, ca, pe lângă costurile privind expertizarea terenului, Municipalitatea să identifice soluţiile legale pentru a acoperi şi o parte din costurile pentru expertizarea clădirii şi pentru proiectul de consolidare. Astfel, Direcţia Fiscală şi Direcţia de Servicii Sociale vor face analizele  şi anchetele necesare pentru ca proprietarii aflaţi într-o situaţie mai dificilă din punct de vedere financiar, să fie sprijiniţi cu fonduri de către Primăria Braşov, în faza expertizei şi proiectului, urmând ca după eliberarea autorizaţiei de construire pentru consolidare, Municipalitatea să sprijine proprietarii care se încadrează într-o categorie socială defavorizată în identificarea resurselor necesare pentru consolidarea blocului. 

CLSU a mai aprobat ca termenul până la care persoanele evacuate pot locui la Centrul pentru persoane vârstnice să fie 31 martie 2018. În funcţie de durata lucrărilor de consolidare, acest termen poate fi prelungit sau redus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.