CFR SA a lansat licitaţia pentru consultanţă pe secţiunea Braşov-Sighişoara. Contractul este estimat la 28,2 milioane lei și va dura peste 9 ani

Compania care administrează reţeaua de căi ferate din România, CFR SA, a lansat licitaţia pentru servicii de consultanţă pe secţiunea Braşov-Sighişoara, contract estimat la 28,2 milioane lei, fără TVA, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Anunţul publicat pe SEAP vizează obţinerea de consultanţă în domeniul managementului execuţiei si pentru verificarea execuţiei lucrărilor de constructii aferente proiectului „Reabilitarea liniei de cale ferată Brasov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160 km/h, secţiunea Braşov – Sighişoara, subsecţiunile: 1. Braşov – Apaţa și 3. Caţa – Sighişoara”.
Contractul ar urma să fie valabil pe o perioadă de 111 luni din momentul semnării contractului.

Contractul vizează servicii de consultanţă in domeniul ingineriei şi al construcţiilor, servicii de supraveghere a lucrărilor şi servicii de publicitate. Valoarea garanţiei de participare este 250.000 lei, iar garanţia de bună execuţie va fi de 10 % din valoarea contractului sectorial, fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 13 februarie, iar cel pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare 20 februarie. Data limită de evaluare a ofertelor este 21 mai.

Aproximativ 6 miliarde de lei, pentru modernizarea căii ferate Brașov-Sighișora

Proiectul de reabilitate a segmentelor Brașov – Apața și Cata – Sighișoara vizează lucrări la terasamente, suprastructură, poduri și viaducte, podețe, tuneluri, pasaje superioare, drumuri, linia de contact. De asemenea sunt prevăzute lucrări ce vizează protecția mediului,  protecția instalațiilor, sistemul de informare a călătorilor,  comunicațiile pentru semnalizare, supravegherea video, etc.

Licitația de lucrări pentru lucrările la cele două sectoare a fost lansată în 6 decembrie 2016, a fost suspendată și reluată în primăvara anului trecut, iar potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, ofertele urmează a fi evaluate până la data de 31 ianuarie 2018. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la  3.190.570.000 lei, fără TVA.

În ceea ce privește sectorul de cale ferată Apața – Cața, licitația de lucrări a fost lansată în 29 septembrie 2017, fiind suspendată perioada 3 noiembrie 2017 – 24 noiembrie 2017. În prezent, procedura este în desfășurare, iar ofertele pot fi depuse până la data de 13 februarie 2018. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 2.867.944.000 lei, fără TVA, iar durata contractului va fi de 108 luni de la data atribuirii. 

Lucrările la calea ferată Brașov-Sighișoara vor beneficia de cofinanțare din partea Uniunii Europene.  

Coridorul IV pan-european, lung de circa 2.000 de kilometri, face legătura între oraşele germane Dresda şi Nurnberg şi metropola turcească Istanbul, cu trecere prin Cehia, Austria, Ungaria, România şi Bulgaria. Porţiunea românească a coridorului IV are circa 800 de kilometri, fiind cuprinsă între Curtici, judeţul Arad, şi Constanţa, pe traseul Curtici-Arad-Simeria-Sighişoara-Braşov-Bucureşti-Constanţa.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.