„Condiții de iarnă” pe șoselele din Brașov și din județ. Pe drumurile naționale din județul Brașov CNAIR anunță că zăpada are maxim 3 cm

Primăria Brașov a anunțat că cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat  de azi-noapte, începând cu ora 2.00, cu întreg efectivul. Cel puţin 32 de utilaje au intervenit simultan în tot oraşul şi în Poiana Braşov. În acest moment, numărul acestora s-au redus, în special pe bulevarde şi străzile intens circulate, în trafic fiind, la ora 8.30,  aproximativ 20 de utilaje, care acţionează pe străzile principale din interiorul cartierelor.

Până în această dimineață s-a acționat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și în Poiana Braşov – și, din această dimineață, a început deszăpezirea și pe străzile din interiorul cartierelor şi legăturile acestora cu străzile principale.

Comprest a asigurat această activitate cu 27 de utilaje. Având în vedere ninsoarea abundentă, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până în această dimineaţă s-au utilizat aproximativ 150 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de peste de 400 de tone. La ora 8.30, pe traseu mai erau 14 utilaje de deszăpezire. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acționat cu 15 utilaje. De asemenea s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 60 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 300 de tone. La ora 8.30 se acţiona cu 6 utilaje. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:salubrizare@brasovcity.ro

De ce zone se ocupă fiecare operator din municipiul Brașov 

– Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;

– Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

Zăpadă frământată de câțiva centimetri pe toate drumurile naționale care trec prin județul Brașov 

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Companiei Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la ora 7.00 pe DN 1 (de la Predeal până la granița cu județul Sibiu), DN 1E  (Poiana Brașov – Râșnov), DN 10 (lim. jud.Cv.- Prejmer), DN 11  (Brașov – Chichiș, jud  Covasna), DN 13  (Brașov  – Hoghiz), DN 73 (Fundata   – Cristian), DN 73 A (Predeal – Șercaia), DN 73 B Cristian – Int. DN 1 Ghimbav), DN 73 F (Moeciu de Jos – Moeciu de Sus) era  zăpadă frământată de 1- 2 cm.

Pe DN 1A (Cheia) și DN 1S  (Șercaia – Hoghiz) zăpada avea o grosime de 2 – 3 cm, iar pe Ocolitoarea Brașovului zăpada avea sub un centimetru

În cursul nopții, Secția de Drumuri Naționale Brașov a acționat cu  34  autoutilaje și s-au răspândit  179  tone material antiderapant pe: DN 1, DN 1A, DN 1E, DN 1S, DN 10, DN 11, DN 13, DN 73, DN 73A, DN 73B, DN 73F și Ocolitoarea Brașovului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.