Un nou an, aceeași promisiune: creșe noi în Asta și Tractorul-Coresi

Anunțată încă de anul trecut, construirea noii creșei din cartierul Astra (lângă Palatul Copiilor), unul dintre cele mai populate ale Brașovului, ar putea începe anul acesta. Viceprimarul Costel Mihai a anunțat că anul trecut terenul necesar construcției a fost dar în administrarea Serviciilor de Administrare Creșei, iar acum se lucrează la studiul de fezabilitate. 

„Probabil, în luna februarie vom putea prezenta Consiliului Local, spre aprobare, indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții. În luna martie am putea să demarăm procedurile de licitație pentru lucrări. Dorim să construim o clădire supraetajată, care să găzduiască și sediul Serviciului Public Administrare Creșe. Construcția se află pe lista de investiții din acest an”, a declarat viceprimarul.

De asemenea, în toamna anului trecut, în urma discuțiilor cu dezvoltatorii imobiliari demarate în vedere extinderii numărului de creșe și grădinițe din Brașov, municipalitatea a primit ca donație din partea dezvoltatorului din zona Coresi-Tractorul două terenuri care vor fi de asemenea utilizate pentru construcția unei creșe și a unei grădinițe. Terenul mai mare, de 3.167 mp, va fi utilizat pentru construcția creșei, deoarece normativele în vigoare impun ca noile creșe să fie construite pe un singur nivel, iar pe terenul mai mic, de 700 mp, va fi construită o grădiniță. În primăvara acestui an vor fi demarate procedurile pentru contractarea realizării studiilor de fezabilitate și proiectelor tehnice. În prezent, Brașovul dispune de opt creșe de stat, cu un număr total de 805 locuri, în condițiile în care cererea este foarte mare, iar municipalitatea nu dispune de terenuri pentru construcții noi. Ultima creșă nouă, cea de pe strada Carierei, a fost dată în folosință în anul 2013.

Cele două proiecte au fost anunțate de viceprimar și în luna ianuarie a anului trecut. La momentul respectiv, reprezentantul municipalității spunea că în lista de investiții pe anul 2017 este prevăzută creșa din cartierul Astra, cu o capacitate de cel puțin cu 100 de locuri.  De asemenea, tot atunci, Costel Mihai a anunțat că se fac demersuri pentru construirea unei creșe în zona Tractorul-Coresi. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.