FOTO. Tibi Ușeriu a câștigat pentru a treia oară consecutiv cel mai greu maraton din lume. El a trecut linia de finish purtând un tricolor cu mesajul „România 1918 -2018. Sărbătorim împreună“

Foto: FB - 6633 Maraton Ultra

Tiberiu Uşeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv, cursa de plus 350 de mile a Maratonului Arctic Ultra 6633, devenind astfel singurul om din lume cu trei titluri la activ în această competiție extremă.  El a atins ultimul punct de control, Tuktoyaktuk, joi, la scurt timp după ora locală 16.00, purtând în mână un tricolor, cu inscripția „100 România. 1918 -2018. Sărbătorim împreună“.

Tibi Uşeriu a parcurs peste 380 de mile în mai puţin de 173 de ore și 40 de minute, îndurând condiții extreme de frig, de până la minus 62 de grade, care i-au creat degerături și umflături ale feței, notează Adevarul.ro

La startul Maratonul Arctic Ultra 6633, care s-a dat pe 8 martie, s-au mai aflat alți trei români: Polgar Levente, prima persoană cu dizabilităţi din lume care a fost acceptată în cursă, Florentina Iofcea şi Avram Iancu. Aceștia au abandonat în primele două zile ale maratonului.

 

La Ediția 2018 a Maratonului Arctic Ultra 6633, doar șase dintre cei înscriși la start au încheiat cursa. De altfel, în cele nouă ediţii anterioare ale maratonului, doar 25 de au terminat cursa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.