Peste 6.300 de sesizări privind activitatea şi conduita procurorilor şi judecătorilor, primite în 2017 de Inspecția Judiciară

Peste 6.300 de sesizări privind activitatea şi conduita procurorilor şi judecătorilor au fost înregistrate, în 2017, la Inspecţia Judiciară, un număr ”consistent” vizând tergiversarea soluţionării dosarelor şi redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătoreşti, potrivit Raportului de activitate al IJ pe anul trecut.

„În 2017 au fost înregistrate 6.365 sesizări privind activitatea şi conduita judecătorilor şi procurorilor, 5.921 fiind sesizări noi, iar 444 reveniri la sesizări anterioare; întrucât această ultimă categorie de sesizări le include şi pe acelea privind unele aspecte noi, au fost efectuate verificări suplimentare faţă de lucrările iniţiale”, se menţionează în raport.

Potrivit sursei citate, un număr ”consistent” de sesizări a vizat tergiversarea soluţionării cauzelor şi redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătoreşti.

„Un număr consistent de sesizări au avut, şi în 2017, încălcarea normelor de procedură, modul de instrumentare şi soluţionare a cauzelor, tergiversarea soluţionării acestora, precum şi redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătoreşti. Datele statistice aferente perioadei 2015 – 2017 evidenţiază o diminuare a numărului de sesizări adresate Inspecţiei Judiciare; nu se poate argumenta existenţa unui trend în acest sens”, potrivit IJ, citat de agenția națională de știri. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.