Primăria Braşov aşteaptă o veste oficială de la Guvern, pentru a stabili cu cât participă la organizarea „Cerbului de Aur“

Primăria Braşov publicarea pe site-ul Ministerului Culturii, a listei cu proiectele finanţate din fonduri guvernamentale în anul Centenarului. Potrivit unui anunţ făcut de premierul Viorica Dăncilă, printre aceste proiecte se află şi „Cerbul de Aur“, care ar urma să fie organizat din nou în acest an, când se împlinesc 50 de ani de la prima ediţie, găzduită de Teatrul Dramatic. 
Premierul a afirmat, de asemenea, că pentru organizarea ediţie idin acest an a festivalului, Guvernul va pune la dispoziţie 4,6 milioane lei. 

„Anunţul făcut de Guvern săptămîna trecută este un pas ferm făcut pentru organizarea, în acest an, a festivalului. Municipalitatea şi-a manifestat intenţia de a sprijini evenimentul şi de aceea, încă de la întocmirea bugetului pe acest an am prevăzut şi un capitol aparte pentru susţinerea evenimentului. Urmează ca după ce primim o adresă oficială din partea TVR şi a Guvernului, să începem o discuţie la nivelul Primăriei şi a Consiliului Local, pentru a stabili exact partea de cofinanţare, cu care municipiul Braşov va intra în acest eveniment“, a declarat luni viceprimarul Braşovului, Costel Mihai. 

„Cerbul de Aur“ s-a desfasurat pentru prima oara în martie 1968, la Teatrul Dramatic Brasov, sub numele de Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „Braşov-România“, iar „cerbul“ a fost atunci doar trofeul. Abia din ediţiile următoare a luat numele de „Cerbul de Aur“. De-a lungul celor 17 ediţii pe scenă au urcat nume consacrate ale muzicii şi artişti care şi-au lansat aici o carieră de succes. Ultima ediţie a festivalului „Cerbul de Aur“ a avut loc în 2009, după ce în perioada 1997 – 2001 festivalul nu s-a mai organizat, din lipsă de fonduri.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.