Spitalul Regional are teren. Procesul-verbal de predare primire dintre municipiul Brașov și Institutul Cartofului a  fost semnat. E timpul ca Guvernul să iasă la rampă  

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat vineri, în timpul unei întâlniri cu reprezentanții Universității Transilvania și cu cei ai Ordinului Arhitecților din România, Filiala Brașov-Covasna-Harghita, că a fost semnat procesul-verbal de preluare a terenului necesar construirii Spitalului  Clinic Regional de Urgență Brașov. 

„Suntem în etapa de înscriere în Cartea Funciară. După finalizarea acestei etape, va fi demarată procedura de achiziție publică în vederea realizării studiului de fezabilitate, pentru care municipalitatea a alocat 1,5 milioane de lei din bugetul local pe anul 2018”, a declarat primarul Brașovului. 

Totuși, pentru a se putea elabora studiul de fezabilitate, este nevoie ca Ministerul Sănătății să supună aprobării Guvernului un act normativ care să definească conceptul „Spital Clinic Regional de Urgență”. În 2 februarie 2018, când ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat la inaugurarea Maternității Brașov, aceasta a anunțat că „spitalul regional de la Brașov se va face”, dar nu a spus când și cu ce bani. Tot atunci primarul  Brașovului a afirmat că „spitalele regionale nu sunt detaliate, nu sunt clarificate până la cele mai mici detalii. Nu este stabilit nici numărul de paturi pentru această categorie de unități sanitare, nici tipul de activități medicale. Toate aceste aspecte trebuie clarificate în perioada următoare, printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului, ca apoi să putem pregăti documentația tehnică și să stabilim capacitate, infrastructura necesară, dotările, serviciile și costurile (valoarea investiției a fost stabilită prin Studiul de Fezabilitate – n.n.)”.

În aceeași zi, printr-un comunicat de presă, PSD Brașov a anunțat că „săptămâna viitoare, Guvernul va avea pe masă un proiect de ordonanță de urgență pentru definirea structurii spitalului regional”.

Chiar dacă de atunci a trecut mai bine de o lună, actul normativ al Guvernului nu a mai apărut și nimeni nu a mai amintit de el.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.