Principesa Margareta și Principele Radu al României au sărbătorit Ziua Eroilor la Brașov, depunând o coroană de flori la monumentul din Piața Unirii. Ulterior, reprezentanții Casei Regale a României au vizitat Biserica Sfântul Nicolae, unde există un portret al Regelui Mihai I, dar și Prima Școală Românească.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”245″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Ulterior, membrii Casei Regale au mers la Muzeul Județean de Istorie pentru a prezenta cartea „Coroana Română”, lansată zilele trecute la sediul Băncii Naţionale a României.
Principele Radu a precizat că volumul a fost scris în timpul vieţii Regelui Mihai I al României și ar fi trebuit să fie lansat în luna decembrie 2017: „Referirile la Regele Mihai sunt la timpul prezent. Probabil că la următoarea ediţie vom face unele modificări. Cartea marchează 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, împlinirea a 100 de ani de la Centenarul Marii Uniri și de la încheierea Primului Război Mondial”. Totodată, acesta a amintit că în luna ianuarie a anului viitor se împlinesc 30 de ani de când Principesa Margareta, a venit pentru prima dată în România.
„Dinastia noastră este una norocoasă, pentru că este tânără şi nu este asociată cu perioada medievală, aşa cum s-a întâmplat în cazul familiilor regale din Rusia sau Austria. Casa Regală a României este legată de unele dintre cele mai importante momente ale istorie României, unele fericite, altele tragice”, a mai spus Principele Radu.
„Prezentăm o carte despre Coroană, în oraşul Coroanei. Cred că volumul «Coroana Română» este una dintre cele mai importante lucrări publicate în anul Centenarului Marii Uniri”, a declarat și directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, Nicolae Pepene.
Fii primul care comentează