FOTO. Casa Regală a României a sărbătorit Ziua Eroilor la Brașov. Momentul culminant a fost lansarea volumului „Coroana Română”

bty

Principesa Margareta și Principele Radu al României au sărbătorit Ziua Eroilor la Brașov, depunând o coroană de flori la monumentul din Piața Unirii. Ulterior, reprezentanții Casei Regale a României au vizitat Biserica Sfântul Nicolae, unde există un portret al Regelui Mihai I,  dar și Prima Școală Românească.  

 

Ulterior, membrii Casei Regale au mers la Muzeul Județean de Istorie pentru a prezenta cartea „Coroana Română”, lansată  zilele trecute la sediul Băncii Naţionale a României. 

Principele Radu a precizat că volumul a fost scris în timpul vieţii Regelui Mihai I al României și ar fi trebuit să fie lansat în luna decembrie 2017: „Referirile la Regele Mihai sunt la timpul prezent. Probabil că la următoarea ediţie vom face unele modificări. Cartea marchează  150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, împlinirea a 100 de ani de la Centenarul Marii Uniri și de la încheierea Primului Război Mondial”. Totodată, acesta a amintit că în luna ianuarie a anului viitor se împlinesc 30 de ani de când Principesa Margareta, a venit pentru prima dată în România. 

„Dinastia noastră este una norocoasă, pentru că este tânără şi nu este asociată cu perioada medievală, aşa cum s-a întâmplat în cazul familiilor regale din Rusia sau Austria. Casa Regală a României este legată de unele dintre cele mai importante momente ale istorie României, unele fericite, altele tragice”, a mai spus Principele Radu.

„Prezentăm o carte despre Coroană, în oraşul Coroanei. Cred că volumul «Coroana Română» este una dintre cele mai importante lucrări publicate în anul Centenarului Marii Uniri”, a declarat și directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, Nicolae Pepene.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.