Iluminatul cu LED va ajunge și pe strada Sforii din Brașov

După Tiberiu Brediceanu și latura de sub Tâmpa a Cetății Medievale, o altă atracție turistică a Brașovului, strada Sforii, va beneficia de un nou sistem de iluminat cu LED. Artera a inclusă într-un lot mai mare de drumuri, pentru care municipalitatea va realiza studiul de fezabilitate pentru extinderea sau modernizarea sistemului de iluminat. Pentru elaborarea acestui studiu, Primăria Brașov a lansat deja o licitație, cu o valoare estimată de 500.000 lei, fără TVA, iar ofertele sunt așteptate până la data de 20 iunie. După atribuirea contractului, firma câștigătoare va avea la dispoziție 100 de zile pentru a finaliza documentația. 

În anunțul licitației se arată că  strada Sforii „este o zonă pietonală unde, la înlocuirea aparatelor se va ţine cont de modelul existent şi se va veni cu o soluţie de iluminat arhitectural pentru punerea în valoare a obiectivului”.

Pe lângă strada Sforii, studiul de fezabilitate va avea în vedere şi străzi din  Tractorul (inclusiv din noile zone rezidenţiale), Stupini (inclusiv DN 13, pe o latură de pe sectorul cuprins între ocolitoare şi intrarea în oraș ), Dârste și Bartolomeu.

Pe străzile incluse în licitația amintită, se vor monta stâlpi zincați, iar reţelele de alimentare cu energie electrică  vor fi subterane, iar corpurile de iluminat vor fi de tip LED, echipate cu un dispozitiv care să permită conectarea la sistemul de telegestiune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.