Planul Primăriei Brașov: turiștii debarcați în Livada Poștei, autocarele parcate la Stadionul Municipal

În ședința de marți a  Comisiei de Circulație a fost prezentat proiectul de resistematizare a zonei Livada Poștei, unde municipalitatea brașoveană are în plan  amenajarea unor spații de îmbarcare debarcare pentru turiști.

Practic, dacă acest plan va fi aplicat, în Livada Poștei se va amenaja o zonă în care pot staționa autocarele aproximativ 15 minute, perioadă în care turiștii  coboare. Apoi, autocarele ar urma să meargă la Stadionul Municipal, unde li se va amenaja o parcare specială. După ce turiștii termită turul prin centrul vechi, autocarele ar urma să se întoarcă în Livada Poștei pentru a-i prelua.  „În perioada următoarea se va studia traficul zonă și modul în care s-ar putea amenaja  stația de îmbarcare debarcare turiști în acest loc”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. Dacă acest plan va fi pus în aplicare, pe Aleea Tiberiu Brediceanu de sub Tâmpa ar urma să se instituie restricții de trafic.

De altfel, pe termen lung, Primăria Brașov are în plan transformarea aleii de sub Tâmpa într-o zonă pietonală.  

În prezent, oficial, turiștii trebuie să coboare din autocare pe aleea de sub Tâmpa. Unii operatori de turism respectă această regulă, alții îi „debarcă” pe vizitatori acolo unde aceștia au treabă. De altfel, în timp, zona din fața Muzeului Casa Mureșenilor a devenit „o stație neoficială” pentru autocare. 

Înainte de a se amenaja parcarea pentru autocare de sub Tâmpa, acestea erau lăsate cu orele la Poarta Schei.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.