Studenții și cadrele didactice de la Universitatea Transilvania pot pleca în 30 de țări din afara UE, în mobilități

Studenții și cadrele didactice ale Universității Transilvania vor putea pleca în mobilități în nu mai puțin de 30 de țări din întreaga lume, universitatea brașoveană fiind în acest moment, a doua din România, ca număr de parteneriate internaționale.  

Universitatea Transilvania din Brașov a primit din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) finanțarea necesară pentru derularea programului Erasmus+ cu țări partenere din afara spațiului european, dedicat studenților și cadrelor didactice din Universitate.

Astfel, spre deosebire de anul trecut, de acum, pe lista țărilor partenere Erasmus+ regăsim și: Japonia, Bosnia și Herzegovina, Tanzania, Zimbabwe, Azerbaijan, Belarus, Iordania, Malaysia, Thailanda, Kazahstan, Cuba, Uruguay.

Universitatea Transilvania din Brașov, pe locul trei în țară în ceea ce privește valoarea grantului aprobat pentru mobilitățile Erasmus+ 

464.924 € este suma totală pe care Universitatea Transilvania a primit-o de la ANPCDEFP, pentru mobilitățile Erasmus+ ce urmează să se deruleze în anul universitar următor, în țări partenere (altele decât din Europa). Astfel, instituția brașoveană este a treia la nivel național, din 49 de universități. Cea mai mare sumă a primit-o Universitatea din Oradea – peste 850.000 €, apoi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – 527.000 €, iar a treia finanțare îi este alocată Universității Transilvania din Brașov. 

Așadar, în cuantumul sumei de 464.924 €, Universitatea va putea efectua mobilități în cadrul programului Erasmus+ în 30 de țări partenere din afara Uniunii Europene. Pe lângă acestea, Universitatea desfășoară mobilități și în toate țările U.E.

Anual, sute de studenți ai Universității Transilvania din Brașov beneficiază de mobilități în cadrul programului Erasmus+. Pentru a putea studia în altă țară, studenții Universității trebuie să îndeplinească o serie de condiții minime, iar în funcție de destinația aleasă le este alocată o sumă de bani suficientă pentru asigurarea nivelului de trai în acea țară. După finalizarea mobilității, studenților le sunt echivalate cursurile și notele obținute acolo.

Programul Erasmus+ este cel mai important program de învățământ şi formare profesională din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învățământului superior în Europa. Programul le oferă posibilitatea studenților, cadrelor didactice, sau altor persoane să studieze sau să predea în străinătate, pe o perioadă determinată de timp. Programul a fost înființat în 1987, iar de atunci, milioane de studenți din Europa şi nu numai au studiat gratuit pentru un semestru sau un an în alte țări.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.