Universitatea Transilvania, schimb de experiență și stagii de practică, predare și cercetare în Turkmenistan

România și Turkmenistan au semnat un parteneriat în domeniul învățământului superior. Parteneriatul, inițiat la Brașov, a fost semnat cu ocazia aniversării a 70 de ani a Universității Transilvania, pe 26 octombrie.  La eveniment au participat, alături de rectorii semnatari ai acordurilor de colaborare, oficiali ai celor două state: secretarul de stat pentru învățământul superior, Gigel Paraschiv, secretarul de stat pentru relații internaționale și afaceri europene, Ioan Ștefan Groza,  președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Câmpeanu. Delegația statului turkmen a fost formată din Excelența sa, Shohrat Jumayev, ambasadorul Turkmenistanului în România, ministrul adjunct al educației, Aknabat Atabayeva și rectorii a cinci universități.

Colaborare a Universității Transilvania și Universitatea de Economie și Management a Turkmenistanului

Universitatea Transilvania din Brașov, prin rectorul Ioan Vasile Abrudan, a semnat un acord de colaborare cu Universitatea de Economie și Management a Turkmenistanului, reprezentată de rectorul Sulgun Atayeva. Documentul cuprinde opt puncte și se referă la cooperarea în domeniul educației și cercetării științifice. Astfel, universitățile semnatare oferă posibilitatea studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor de a realiza schimburi de experiență și stagii de studii, practică, predare sau cercetare, în universitatea parteneră. De asemenea, Universitatea Transilvania a anunțat intenția de a oferi burse de studii pentru candidații selectați de statul turkmen.

Alături de Universitatea Transilvania din Brașov, alte două universități din România au semnat astfel de parteneriate. Este vorba despre Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu dela Brad” din Iași și despre Academia de Științe Economice din București. Cele două instituții au semnat acorduri cu Universitatea Agricolă „S.A. Niyazov”, respectiv cu Universitatea de Economie și Management a Turkmenistanului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.