Site icon

Aceeaşi firmă din Bucureşti a câştigat toate cele 6 contracte pentru studiile proiectelor de dezvoltare a transportului alternativ în Braşov

Toate cele şase studii de fezabilitate care vizează investiţii pentru modernizarea transportului în municipiul Braşov vor fi executate de aceeaşi firmă din Bucureşti. Este vorba despre SC HENTZA BUSINESS SRL, care a ofertat şase proiecte scoase la licitaţie în aceeaşi perioadă de Municipalitate (fie la prima, fie la a doua). Cele şase proiecte care au ca obiectiv principal creşterea actractivităţii
transportului alternativ în detrimentul celui cu autoturismul personal sunt:

În termen de 45 de zile, firma bucureșteană va trebui să facă toate cele 6 studii de fezabilitate, împreună cu o serie de studii geotehnice șianalize cost-beneficiu, dar și cu avizele necesare obținerii autorizației de construire.  

HENTZA BUSINESS SRL București va primi de la Primăria Brașov suma de 779.450 de lei (cu TVA) pe cele 6 studii, după cum urmează:

„Astăzi am semnat contractele pentru realizarea celor 6 studii de fezabilitate necesare obţinerii de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru a amenaja infrastructura necesară optimizării transportului în comun, a celui cu bicicleta şi a celui pietonal şi, implicit, prin creşterea atractivităţii acestor sisteme de transport, reducerea semnificativă a poluării la nivelului municipiului Braşov. Aceste investiţii nu sunt singurele pe care le vom implementa pentru a realiza acest obiectiv. Astfel, de curând a fost semnat contractul de achiziţie, cu sprijinul BERD, a 105 autobuze Euro 6, care, etapizat, începând cu luna noiembrie, vor intra în circulaţie. La aceasta se adaugă proiectul depus la MDRAP pentru achiziţia a 26 de troleibuze, şi cel cu finanţare pe POR pentru achiziţia de autobuze electrice sau hibrid. În plus, Ministerul Mediului şi-a declarat intenţia de a ne sprijini, inclusiv financiar, în achiziţia de autobuze electrice. Sper ca după finalizarea acestor proiecte, Braşovul să fie unul dintre oraşele în care acest gen de transport să fie utilizat de majoritatea cetăţenilor, aşa cum se întâmplă în marile oraşe din ţările dezvoltate“, a spus primarul George Scripcaru la semnarea contractului.

Exit mobile version