Centrul Agrement de sub Tâmpa, „îmbibat” cu apă de ploaie și de izvor. Biblioteca Județeană Brașov își va deschide o secție aici

Chiar dacă a fost reabilitat la începutul anilor 2000, Centrul Agrement de sub Tâmpa are mari probleme cu infiltrațiile de apă, afectate fiind ambele corpuri de clădire. Pentru a vedea în ce măsură a fost afectată fosta bază de agrement, închisă din anul 2015, Consiliul Județean Brașov a comandat o expertiză tehnică. Valoarea contractului este estimată la 15.000 lei, fără TVA, iar consultantul desemnat pentru a realiza expertiza va trebui să termine documentația în 30 de zile. 

În documentația aferentă procedurii de achiziție privind contractare consultantului se arată că la corpul A al clădirii, unde este bazinul de înot şi fosta unitate de alimentaţie publică, apa ajunge la ultimul etaj prin hidroizolație. La corpul B, unde este sala de bowling şi terenul de minifotbal, problemele sunt cauzate de izvoarele subterane care pornesc de pe versantul muntelui și afectează un perete lateral.  

Firma desemnată câștigătoare în urma procedurii de achziție va trebui să analizeze fundaţiile, materialele componente ale construcţiilor degradate de infiltraţii. De asemenea, „dacă expertul consideră că acesta este necesar în elaborarea soluţiilor de remediere ce se impun ”, firma va  va avea de elaborat şi un studiu geotehnic al zonei.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, o parte a Complexului  Agrement Tâmpa a fost dată în administrarea Bibliotecii Județene George Barițiu Brașov, care va amenaja aici o secție pentru tineret.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.