Competiție spectaculoasă. Weekend cu Spartan Race Poiana în Brașov.

La opt ani după prima competiție și lunga așteptare a miilor de oameni dornici de aventură, cea mai populară cursă de obstacole din lume şi unul dintre cele mai mari braduri Lifestyle, Spartan Race, ajunge și în România, la Poiana Brașov, pe data de  4-5 august 2018. România este una dintre puținele țări unde competiția începe cu un  Trifecta weekend, deoarece condițiile și ambianța uimitoare din Poiana Brașov oferă un cadru perfect pentru spartani. Aceasta înseamnă că participanții pot testa fiecare dintre cele trei tipuri clasice de curse Spartan: Sprint, Super și Beast.

„Suntem bucuroşi de faptul că primul eveniment Spartan din România poate avea loc într-un cadru atât de minunat precum Poiana Braşov. Împreună cu colaboratorii şi partenerii noştri am pus la bază un eveniment sportiv-educativ unde s-au înscris deja 2.400 de participanţi din 25 de ţări, iar înscrierile continuă şi la faţa locului. Totodată, aşteptăm şi spectatorii la faţa locului, unde pot urmări live lupta spartanilor, şi suntem siguri că vor avea parte de un spectacol de neuitat!”,  Ilyes Lorand, directorul cursei.

Cele trei curse de bază oferă o mulțime de obstacole pe distanțe de 5, 13, respectiv 20 de kilometri, iar participanții, ca să aibă curaj la start, nu trebuie să beneficieze de capacități supraumane, doar de spirit de aventură și să fie deschiși în faţa încercărilor. Nici micii spartani, însoțiți de părinții lor, nu se vor plictisi, deoarece și ei sunt așteptați pe trasee special amenajate pentru copii, unde pot demonstra că sunt capabili de mult mai mult decât credeau.

O caracteristică aparte a competiției Spartan Race este faptul că traseul și probele nu sunt dezvăluite dinainte, participanții cunosc doar lungimea aproximativă a cursei și numărul aproximativ al obstacolelor – de aici provine și bine-cunoscutul slogan al competiției: vei ști la linia de sosire!

Cursa de obstacole pe teren accidentat  oferă o serie de obstacole de diferite tipuri, cum ar fi târâre sub sârmă ghimpată, cățărare pe frânghie, cărare de bușteni sau efectuarea unor exerciții în apă și noroi. Obstacolele sunt diverse, ca și participanții: putem afirma că fiecare găsește o cursă potrivită și o poate duce la bun sfârșit, fiind capabil să-și depășească propriile limite.

Doritorii de aventură se pot alătura armatei spartane pe 4-5 august în Poiana Brașov, pentru a-şi depăşi propriile limite, fizice şi mentale.

Primul eveniment Spartan din România este organizat în colaborare cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi Serviciul Public Local Salvamont Poiana Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.