Doi brașoveni pe podiumul „Spartan Race” 2019 din Poiana Brașov

Peste 2.500 de sportivi din 22 de țări s-au au concurat, în  weekend-ul care tocmai s-a încheiat, în Poiana Brașov, la una dintre cele mai importante curse cu obstacole din lume, Spartan Race, etapa din România.Deși traseul, obstacolele și vremea au pus la încercare rezistența participanților, cei mai mulți dintre ei au încheiat cursa. 

Doi brașoveni au urcat pe podium la cele 3 curse, în clasamentul timpilor.

Astfel, la prima cursă, Super, care a avut 13,5 km și 25 de obstacole, brașoveanul Viorel Palici, a terminat pe locul al 2-lea la 3 minute de câștigătorul cursei Zlska Peter, din Slovacia, care a terminat cursa în 1 h 34 min 15 sec. Pe locul 3 s-a clasat Szabo David, din Ungaria, care a terminat cursa la 11 minute și 39 secunde de câștigător.

Cel mai bun timp la fete l-a obținut Hortobágyiová Eszter, din Slovacia, cu 1h 54 min 15 sec, următoarea fiind Gradl Michaela, din Austria, în 2 h 03 min 25 sec. Conform datelor preliminare la această cursă s-au înscris 740 de persoane și au terminat 675 de sportivi, majoritatea fiind din România, Ungaria, Cehia și Slovacia.

La a doua cursă de sâmbătă, Sprint, care a măsurat 6 km și a avut 21 de obstacole, din cauza vremii nefavorabile și a efortului depus, aproape 100 de sportivi, din cei 855 înscriși, nu au mai luat startul. Dintre cei care au luat startul, 730 au reușit să termine cursa.Și în această cursă, pe locul 2 s-a clasat tot Viorel Palici, care a ajuns la 43 de secunde în urma câștigătorului de la cursa Super, Zlska Peter, din Slovacia, care a terminat cursa în 41 min 34 sec. Pe locul 3 s-a clasat Haviarik Jakub, din Slovacia, care a ajuns la o secundă după sportivul român.

Prima sportivă care a trecut linia de sosire la cursa Sprint, a fost câștigătoarea de la Super, Hortobágyiová Eszter, Slovacia, care a terminat cursa în 47 min 10 sec. A doua sportivă care a trecut linia de sosire a fost Roučková Olga, din Cehia, în 1 h 3min 47 sec.

 Beast, cea mai spectaculoasă și grea cursă 

Ultima cursă, Beast, care a vut loc duminică, a fost declarată de majoritatea participanților, ca cea mai spectaculoasă și grea cursă la care au participat vreodată. Beast a avut 22 de km lungime, 32 de obstacole și a inclus, ca și cursa Super, alergare pe creastă. Din cei 613 sportivi înscriși inițial, au reușit să termine această probă 478, cea mai mare parte dintre cei 135 care nu au terminat cursa, fiind cei care nu s-au mai prezentat la start. Pe locul 3 la această cursă s-a clasat brașoveanul Moșoiu Cristian, care a ajuns la 8 min și 13 secunde de câștigătorul cursei cehul Hynek Richard, 2 h 30 min 24 sec, și la doar 45 de secunde după sportivul clasat pe locul 2, slovacul Žiška Peter, 2 h 37 min 52 sec.

Hynek Richard – câștigător Elite Beast Men

Vioerel Palici s-a clasat pe locul 2 și al Trifecta Weekend, după cumularea timpilor din cele 3 curse, după ce la categoria Best a ocupat locul 5. Timpul total, cumulat pe cele 3 curse, fiind de 5 h 07 min 27 sec.Pe primul loc la Trifecta Weekend s-a clasat slocaul Ziska Peter, cu 4h53m41s. Pe locul 3, din cei 256 de participanți care au realizat Trifecta s-a clasat o fată, slovaca Hortobagyiova Eszter, cu 05h48m58s, timp total.

Un rezultat bun a obținut și fostul consilier local Ciprian Chiricheș, care a ocupat locul 3, la cursele Super și Beast, la categoria sa de vârstă.Acest eveniment a fost organizat de Spartan Race România, în parteneriat cu Primăria Braşov și Asociaţia de Turism Poiana Braşov, și cu sprijinul Serviciului Salvamont, Poliției Locale și al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.