Românii plătesc mai mult pentru un sejur în Venus sau Jupiter decât pe o vacanţă în Mamaia

Românii au ajuns să plătească mai mult pentru un sejur în Venus sau Jupiter decât pe o vacanţă în Mamaia, în contextul în care mai multe hoteluri din cele două staţiuni au trecut la sistemul all inclusive, potrivit unui studiu al agenţiei Litoralulromanesc.ro.

Spre exemplu, sejurul mediu în Venus a ajuns să coste, în această vară, 2.126 de lei pe cameră, în Jupiter – 1.932 lei, la all inclusive, iar în Mamaia 1.897 de lei.  „Din analiza unui eşantion de 237.116 înnoptări în 44.452 camere rezervate pe litoralul românesc pentru perioada 1 mai – 15 septembrie 2018, reiese că valoarea pachetului mediu pentru o cameră pe litoral a urcat în acest an la 1.847 de lei, faţă de 1.720 de lei anul trecut. Pe litoralul românesc se cazează într-o cameră, în medie, 2,7 persoane”, se arată într-un comunicat de presă al agenției. 

Din valoarea totală a rezervărilor de pe litoral, un procent de 37% este ocupat de sejururile din Mamaia, staţiunea de la mare cu cele mai multe locuri de cazare.  

Dacă, în urmă cu doar câţiva ani Mamaia domina topul staţiunilor de pe litoral în funcţie de preţul mediu al sejurului, acum această staţiune a coborât pe locul 3, după Venus şi Jupiter, potrivit agenţiei. „Media sejurului în Mamaia, în anul 2015, era 1.452 de lei pe cameră, în Venus – 1.377 lei, iar în Jupiter, 1.232 de lei. La doar trei ani distanţă, în 2018, Mamaia are o medie a preţului pe cameră pe sejur de 1.897 lei (ceea ce reprezintă o creştere de 31% faţă de anul 2015), în timp ce în Venus sejurul mediu pe cameră costă 2.126 lei (+54%), iar în Jupiter 1.932 lei (56%). Dacă în Mamaia sejurul mediu este de 5,2 zile, acesta a urcat la 5,7 zile în cazul staţiunilor Venus şi Jupiter, tocmai pentru că pachetele all inclusive îi fac pe turişti să rămână cazaţi ceva mai mult timp”, se arată în comunicat.

Avansul a venit şi în contextul în care numărul hotelurilor de patru stele a crescut. „Această creştere semnificativă a valorii medii a sejurului are o singură explicaţie pentru Jupiter, şi anume numărul mare de hoteluri de trei stele care în ultimii ani au adoptat sistemul all inclusive. În cazul Venus, pe lângă hotelurile all inclusive, mai există un motiv pentru care a crescut valoarea sejurului: în această staţiune s-au deschis recent multe hoteluri de patru stele şi chiar şi unul de cinci stele“, a declarat Ştefan Necula, directorul litoralulromanesc.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.