Un master la Universitatea Transilvania Brașov va pregăti în premieră pentru România specialiști în securitate cibernetică

Universitatea Transilvania din Brașov oferă în premieră în România un program de masterat pentru a pregăti specialiști în domeniul securității cibernetice. Programul este numit Cyber Security și este un program cu predare în limba engleză. Programul are durata de 2 ani (4 semestre), forma de învățământ cu frecvență, și se va desfășura în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Pentru anul universitar 2018-2019 vor fi scoase la concurs 25 de locuri (15 locuri fără taxă și 10 locuri cu taxă).

Perioada de înscriere este 5-8 septembrie 2018. Selecția se va face pe baza unui interviu și a mediei de la examenul de licență.

Programul pregătește specialiști de securitate cibernetică, el apărând ca o necesitate pe piața muncii. La nivel național există o cerere mare de specialiști pentru securitatea datelor, mai ales în contextul în care începând cu 25 mai 2018 în România, ca de altfel în toate statele membre UE, se aplică efectiv Regulamentul european general privind protecția datelor (GDPR – General Data Protection Regulation). 

Curricula este dezvoltată în acord cu recomandările Centrului Național Cyberint și ale partenerilor din mediul economic ce oferă servicii de securitate cibernetică, Bitdifender, CISCO, FireEye și Microsoft.

Pentru susținerea procesului didactic, pe lângă resursele informatice existente în Institutul de Cercetare și Dezvoltare, au fost făcute și alte investiții importante, astfel încât baza didactică să asigure pregătirea la un înalt nivel al celor care vor urma cursurile la acest program de studii. În procesul didactic, pe lângă cadrele didactice proprii, care dețin certificări în domeniul securității datelor, vor fi implicați și specialiști din companii din România și din străinătate. Compania Atos, integrator de soluții de Cyber Security, va fi principalul partener în acest demers.

Pregătirea specialiștilor în securitate cibernetică va fi bazată pe prezentarea conceptelor de securitate cibernetică, infrastructuri critice, securitate informațională și pe dobândirea de abilități practice în ce privește determinarea amenințărilor, riscurilor și vulnerabilităților de securitate cibernetică și de gestionare rapidă și eficientă a sistemelor în cazul unor incidente de securitate.

Detalii despre masterat: https://iesc.unitbv.ro/programe-de-studii/masterat.html

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.